Kakav je gospodin bio Vinko Marinović dok je bio igrač! U onim najboljim godinama, čovjek koji gotovo da nije napravio grubljeg prekršaja, a to je nekako sve prenio i na trenersku klupu, koja je kod nas poput električne stolice!

Marinović je s Borcem stigao do treće titule Premijer lige BiH, a sve su osvojene sa različitim klubovima!

Fudbaleri Borca su na Gradskom stadionu u Banjaluci pred domaćom publikom savladali Igman i na taj način ovjerili šampionsku titulu. Bila je ovo treća titula Premijer lige BiH za banjalučki klub, nakon koje je uslijedilo veliko slavlje, ali i treća za trenera Vinka Marinovića.

Zanimljivo da je šef stručnog štaba crveno-plavih titule osvojio sa različitim klubovima.

Prvo je sa Zrinjskim 2016. godine stigao do krune, da bi četiri godine poslije pehar podigao sa ekipom Sarajeva. Marinović je sa jučerašnjom titulom postao prvi trener koji je osvojio tri titule sa tri raličita kluba što je rekord bh. prvenstva koji će teško ko stići.

Zanimljivo da je Marinović trenutni mandat najduži jednog stratega Borca u posljednjih 20 i “kusur” godina. Marinoviću je ovo drugi mandat u Velikanu iz Platonove, a počeo ga je krajem avgusta 2022. godine, naslijedivši Nenada Lalatovića. I evo sve do sada, tačno 21 mjesec, Marinović komanduje banjalučkim premijerligašem.

Samim tim, Marinović je postao tek četvrti trener od 2002. godine do danas koji je odradio kompletnu takmičarsku sezonu na Borčevoj klupi. Prije njega, za rukom je to pošlo još samo Nikoli Rakojeviću (2003-04), Zoranu Smileskom (2005-06) i Darku Vojvodiću (2018-19).