Bojan Marković je prošle godine bio najbolji fudbaler Srpske, prvi strijelac šampionata, godinama unazad, njegovo ime vezalo se uz najbolje učinke, prolazeći lige sa Željezničar Sport team, potom se okušao u Borcu, pa je bio posuđivan bijeljinskom Radniku i dobojskoj Slogi, da bi se posljednjih godinu i po skrasio u Laktašima, koji odlično guraju, i trenutni su lideri Prve lige Republike Srpske.

I ove godine je veoma opasan pred protivničkim golmanima, šest puta do sada im je zadao velike glavobolje, a biće toga još kako šampionat bude odmicao.

Međutim, Bojan je riješio da u srodnoj profesiji dođe do vrha! To je suđenje. Naravno nakon što je položio ispit u UFSI Banjaluka, krenuo je sa najnižim i dječijim ligama. Međutim, korak po korak, Bojan i tu pokazuje veoma nadaredn osjećaj za prostor, igru…i svi ga s nestrpljenjem očekuju na višim rangovima. U nedjelju je sudio derbi “bundeslige” Rekreativo – Krupa (5:0) u kojem je imao i mentora Ognjena Valjića, koji mu je bio kontrola za stepenicu više. Marković je po svim kriterijumima zadovoljio i treba ga možda već od proljeća, a najkasnije od nove sezone očekivati na regionalnom Zapadu.

Sa 25 godina još uvijek je daleko i od fudbalskog zenita, a o suđenju da i ne govorimo, na tu scenu tek stupa….