Fudbaleri mrkonjićke Slobode zasluženo su u prvoj  kontrolnoj utakmici pobjedili novog člana Druge lige-grupa “Zapad”, ekipu Progresa iz Kneževa 4:2. Tako je Igor Mirković, novi šef stručnog štaba Slobode na trenerskoj klupi startovao pobjedom, mada je riječ o prijateljskoj utakmici.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili meč i već u 16. minutu vodili sa 2:0. Mrežu gostiju u 13. minutu načeo je Branko Pena sjanim golom, udarcem sa dvadesetak metara. Drugi gol za Slobodu postigao je u 16. minutu štoper gostiju Zoran Kušlić, koji je nespretno interevenisao ispred svoga gola.

Gosti su smanjili vodstvo u 40. minutu, a strijelac je bio Miljan Budić. Tačku na prvo poluvrijeme u 45. minutu stavio je Sandro Dedić, povratanik na “Luke” sjanim udarcem sa 25 metara.

Šef stručnog štaba Igor Mirković u drugom poluvremenu na teren izveo jedanest novih fudbalera. Međutim, u igri domaćeg sastava nije se osjetila neka velika razilka. Nastavili su sa atacima prema golu Progresa i u 59. minutu Igor Mirković postiže četvrti gol za Slobodu.

Gosti su ublažili poraz u 85. minutu drugim golom Miljana Budića. Tako je u mečevima ove dvije ekipe nastavljena tradicija sa više golova.

Fudbaleri Slobode u subotu imaju novi kontrolni meč u Derventi sa Tekstilcem, a Progres sa Čelincem.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, zadovoljanj je pobjedom i igrom svoje ekipe.

-Zadovoljan sam što je moja ekipa pobjedila, jer je to bila moja prva utakmica koju sam vodio kao trener. Imamo novu viziju da od prvog minuta igramo ofanzivno. To je u  prvih dvadesetka minuta izgledalo dobro, što je i rezultat pokazao. Onda smo imali mali pad što je razumno zbog teškog ritma priprema. Golove smo primili iz dvije kardinalne greške. U drugom poluvremenu smo dali priliku svim igračima da igraju, da vidimo na koga sve možemo računati u narednom šampionatu. Ekipa Progresa se predstavila u dobro izdanju i sigurno će biti osvježenje u narednom šampionatu. To su momci koji svi znaju igrati fudbal i biće zadovoljstvo gostovati i igrati u Kneževu – rekao je Mirković.

Trener gostiju Dragan Glamočić i pored poraza, zadovoljan je igrom svoje ekipe.

U fazi smo priprema i igarčima su noge tešeke. Što se tiče utakmice ja sam zadovoljan. Sloboda je dobra ekipa i zasluženo je pobijedila. Nama predstoji još dosta rada i vjerujem da ćemo spremno dočeketi početak prevenstva. Imamo u planu da ekipu još pojačamo sa dva, tri kvalitetna fudbalera. Naš je cilj plasman u sredinu tabele – rekao je Glamočić.

SLOBDA(MG) – PROGRES 4:1

Strijelci: 1:0 Peno (13), 2:0 Kušlić (16, autogol), 2:1 M. Budić (40), 3:1 Dedić (45), 4:1 Mirković (57), 4:2 Miljan Budić (87). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 30. Sudija: Vanja Ajder (Banjaluka). Žuti karton: Lazendić i Milanović (Sloboda).

SLOBDA(MG): Ratković, Milanović, Miladinović, Mitrić, Gračanin, Peno, Gajić, Dedić, Babić, Zec, Lazendić. Još su igrali: Kačavenda, Sakan, Amović, Savanović, Gvero, Nenad, Todorović, Mirković, Kaurnin. Trener: Igor Mirković.

PROGRES: Maraković, Đuranović, Svjetlanović, Kulišić, Marjanović, Vinčić, P. Budić, Vujančević, M. Budić, Đukarić, Bunić. Još su igrali: Stojanović, Verić, Bojić, Vasiljević, D. Budić, Đukić. Trener: Dragan Glamočić.

                                          Tekst i foto: Slobodan Dakić