Svjedoci smo svakodnevnih “ispada” na fudbalskim terenima, gdje su akteri: fudbaleri, sudije, treneri, predstavnici klubovi, fizioterapeuti… Tako je bilo i ovog vikenda.

Na utakmici 13. kola Regionalne lige, grupa “istok” u Breziku, istoimena ekipa dočekala je lidera prvenstva, Ljeskovac. Gosti su zasluženo slavili sa ubjedljivih 3:0.

Na žalost, rezultat i igra, u našem tekstu nije u prvom planu. Nego nešto drugo. Za ovu priču, važno je istaći da je glavni sudija bio Stefan Maletić iz Bijeljine, sa A liste Prve lige RS, a delegat Žiko Gajić, takođe iz Bijeljine.

U 84. minutu utakmice, sudija Maletić isključio je domaćeg predstavnika i fizioterapeta zbog psovanja. Međutim, glavni sudija i delegat utakmice “potrudili” su se da dobro opišu “psovanje” i “dočarali” u komet sistemu. Da li službena lica imaju elementarne kulture da takve stvari ne pišu?

Ostaje da vidimo kako će reagovati organi PFS Bijeljina, koji rukovodi regionalnim “istokom”, jer njihovim službenim licima smije se cijeli region.