Rukovodstvo Krupe definitivno je donijelo odluku da u novoj takmičarskoj sezoni neće igrati Premijer ligu BiH. Ipak, klub se neće ugasiti, ostaje u kanjonu “Tijesno”, sada je samo pitanje u kojem stepenu takmičenja će igrati. Pravilnik jasno kaže, ekipa koja napusti određen stepen takmičenja, ide u najniži rang, ali isto tako treba imat na umu da je Krupa to uradila u vakumu po okončanju sezone, a imamo brojne primjere upravo u FSRS, pa je najvjerovatnije da će tim braće Ilić zaploviti Prvom ligom Republike Srpske.

– Iskreno, potpuno nam je svejedno. Mi prije svega želimo skinuti taj teret Premijer lige BiH, koji nas je koštao minimalno 100.000 KM mjesečno. Gdje god budemo igrali, igraćemo bez marke duge, prema bilo kome, a odahnuće i radnici naše kompanije, jer često smo znali ugroziti njihov pošteno zarađen hljeb i krpiti fudbalske rupe, što nikako nije odgovorno. Iz tih razloga, i zbog tih nekoliko stotina porodica mi smo se odlučili na ovaj korak. Znamo šta i koliko smo uložili u ovaj klub, prije svega infrastrukturu, i gotovo da smo je zaokružili, ostali su još reflektori i eventualno jedna tribina na istočnoj strani. Vjerujem kada smo sada rasteretili sebe, da ćemo i tu priču dovesti do kraja i u Krupi na Vbasu napraviti u dogledno vrijeme reprezentativni objekat kojeg se ne bi postidio niko. Krupu nećemo ugasiti, ta priča nastaviće se i dalje, ali sada u jednom mnogo raspoloženijem i opuštenom ambijentu – naglasio je Dragomir Buco Ilić.

Na naše pitanje, koga vidi umjesto Krupe u Premijer ligi BiH, dao je iskren odgovor:

-I ne razmišljam ko bi to mogao biti. Jednostavno, mi smo prebacili film, sada smo tu gdje jesmo, a za dalje ko zna….

Ostaće priča o fudbalskom čudu iz Krupe na Vrbasu koji je na svom stadionu imao po 4-5 puta više gledalaca nego što ima stanovnika mjesto, o klubu koji je igrao finale Kupa BiH, čak četiri finala Kupa Republike Srpske, šampionu Republike Srpske, četiri godine članu Premijer lige BiH, koji je jednu sezonu završio na četvrtoj, a drugu na petoj poziciji.