Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja fudbalski veterani su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.
Arhijerejski namjesniik kotorvaroški Milenko Narić je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu „Oče naš“ je pročitao najmlađi kršnjak Siniša Vuković.
-Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i zahvalio se na fudbalskim loptama koje su proslijeđene u osnovne škole na području opštine.

Slobodan Petrović je predao poštenje Milenku Nariću i naglasio da su se veterani prije pet godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

-Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš na najbolji mogući način – rekao je Petrović.

Sa posebnim pijetetom veterani su se prisjetili najmlađeg majora Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružao podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije.

-Naša je obaveza da njegovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaboravimo i zato će on vječno živiti u našim srcima – poručili su veterani.

Okupljeni oko ideje druženja i širenja prijateljstva fudbalski veterani danas odlaze u Kranj, gdje će odigrati utakmicu sa veteranima Triglava.