Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja fudbalski veterani Kotor Varoša su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.
Protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu “Oče naš” je pročitao najmlađi kršnjak Nikola Novaković.

-Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac i zahvalio se veteranima na pomoći u izgradnji Parohijskog doma u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Slobodan Petrović je predao poštenje čuvenom kotorvaroškom umjetniku Branku Rusmiru i naglasio da su se veterani prije osam godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

-Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš na najbolji mogući način – rekao je Petrović.

Kotorvarošani su ove godine organizovali najmasovniji međunarodni turnir u konkurenciji veterana, a već u januaru će po sedmi put organizovati manifestaciju plivanja za Časni krst, najposjećeniji događaj u Kotor Varošu.

Krsnu slavu fudbalskih veterana i njihovih prijatelja uveličali su svojim prisustvom fudbalski veterani iz Apatina, načelnik opštine Zdenko Sakan, sportski radnici sa područja opštine i učenici devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”, koji su posjetili Hram Rođenja Presvete Bogorodice.