Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja Fudbalski veterani Кotor Varoša su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu „Oče naš“ je pročitao najmlađi kršnjak Nikola Novaković.

– Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Кotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac i zahvalio se veteranima na pomoći u izgradnji Parohijskog doma u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Slobodan Petrović je predao poštenje Milovanu Teinoviću i naglasio da su se veterani prije sedam godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

– Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Кotor Varoš na najbolji mogući način – rekao je Petrović.

Sa posebnim pijetetom veterani su se prisjetili najmlađeg majora Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića i Gojka Bibića, koji su bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružali podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije.

– Naša je obaveza da njihovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaboravimo i zato će oni vječno živiti u našim srcima – poručili su veterani.

Кrsnu slavu fudbalskih veterana uveličali su svojim prisustvom fudbalski veterani iz Apatina, načelnik opštine Zdenko Sakan i brojni sportski radnici sa područja opštine.