Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani Kotor Varoša i njihovi prijatelji, obilježilo je mali jubilej – 5 godina uspješnog rada i postojanja.

Bila je to prilika da sumiraju rezultati ostvareni u prethodnom periodu, ali i da se oda priznanje ljudima koji su pružali nesebičnu podršku u radu i aktivnostima Udruženja.

Pozdravljajući prisutne goste na prigodnom druženju predsjednik Udruženja Slobodan Petrović je naglasio da su sve aktivnosti realizovane zahvaljujući prije svega angažovanosti i posvećenosti članova, podršci opštine i brojnih privrednika, ali i razumijevanju ljepših polovina.

– Ponosni smo na činjenicu da smo uspostavili izuzetnu saradnju sa našim vršnjacima iz Apatina, Sokobanje, Kranja, Murske Sobote, Jadrana iz Stare Pazove, Radnika iz Urija, Svjetskom organizacijom Roma, kao i sa radnicima carinskog terminala Gradiška. Domaćini smo najmasovnijeg međunarodnog turnira prijateljstva, koji tradicionalno organizujemo svake godine početkom oktobra mjeseca, osvajači smo brojnih turnira u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji, ali i dobitnici priznanja od kojih izdvajam pismenu zahvalnicu opštine Kotor Varoš povodom 24. aprila i priznanje za Ambasadore sporta. Najponosniji smo na činjenicu da smo inicijatori manifestacije Plivanja za Časni krst, koju zajednički organizujemo sa opštinom Kotor Varoš i Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Kotor Varoš, jer je riječ o najposjećenijem događaju u našem gradu – rekao je Petrović i dodao da su članovi Udruženja redovni učesnici svih manifestacija koje organizuje opština Kotor Varoš, kao što su kotlićijada, gastro fest, akcija čišćenja grada.

Podijeljene su 34 zahvalnice ljudima koji su umnogome zaslužni za sve navedene uspjehe, a u ime nagrađenih zahvalio se se direktor i vlasnik „Euromonta“ Miomir Maglov.

– Zadovoljstvo je biti u društvu ovih istinskih ambasadora Kotor Varoša, jer oni šire pozitivnu energiju na svakom koraku, njihova druženja su jedinstvena i nezaboravna i svi mi se osjećamo predivno u njihovom društvu – naglasio je Maglov.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je istakao da je riječ o ljudima sa karakterom i dobrim domaćinima, po kojima je Kotor Varoš prepoznatljiv.

– Njihov entuzijazam, trud i humanost su vidljivi na svakom koraku, čestitam im vrijedan jubilej u nadi da će nastaviti na najbolji mogući način da promovišu svoje aktivnosti i lokalnu zajednicu do narednog jubileja – poručio je Narić.

Posthumno priznanje za svoj angažman u radu Udruženja dobio je Aleksandar Saša Petrović, koji je od prvog dana pružao podršku i najzaslužniji je što se danas njeguju sportska druženja sa radnicima carinskog terminala iz Gradiške.