Malo je ljudi koji mogu u istu rečenicu sa Stojanom Janjetovićem, pravim fudbalskim globtrotersom iz Prijedora, koji je proslavio svoj 50. rođendan, od čega je fudbalu u cjelosti posvetio četiri decenije!

Danas je Stojan Janjetović trener i igrač FK Kozara iz Donji Orlovaca, kluba koji je utkao 11 života u temelje slobode Republike Srpske. Ima i to neke simbolike, jer Stole je bio akter i prve fudbalske utakmice u Republici Srpskoj, kada su se ratne 1992. godine (12. decembra) sastali Republika Srpska i Republika Srpska Krajina.

– Igrao sam u 17 klubova. OFK Prijedor, Rudar Ljubija,Trgoprodaja, Jedinstvo Tukovi, Banija Glina, Mogren Budva, FSA Prijedor, Sloboda Novi Grad, Sloga Trn, Brzi Prijedor, NK Rujevac, Borac Banjaluka, Kozara Donji Orlovci, Sloga Rakelići, Žitopromet Prijedor….samo da ne preskočim nekoga, teško se svega i sjetiti – kaže Stojan.

A tome treba dodati da je jedan od osnivača FSA Prijedor 2005. godine, potom FK Deportivo Prijedor 2016. godine, i jedan je od osnivača i predsjednik Udruženja navijača “Grobari Prijedor”.

A, to i jeste najveća Stojanova ljubav, Partizan, cijela “crno-bijela” sportska porodica, nema gdje Stojan nije buz Partizan, dokazujući bezgraničnu ljubav. Tako je proslavio i rođendan, u najdražim bojama sa grbom Partizana. Kako kaže, ne zna koliko će ostati na ovome svijetu, ali zna jedno:”zadnji otkucaj srca biće crno-bijeli”….