Fudbaleri Kozare upisali su značajan trijumf u meču 20. kola Prve lige RS savladavši Sutjesku (2:1). Iako je tim iz Gradiške dominirao tokom svih 90 minuta, do tri boda došli su u samom finišu meča, kada je golman Hodžić u svom naručju držao loptu 21 sekund, i arbitru Maziću nije preostalo ništa drugo nego da “svira” indirektan udarac, iz kojeg Kozara dolazi do trijumfa.

Ono što u Kozari zamjeraju pored jednostranih izvještaja nekih medija, jeste veoma nekorektno ponašanje fudbalera Sutjeske po završetku meča, a ceh je platio klupski grb u gostujućoj svlačionici, koji je polomljen.

Inače, sama utakmica je bila i više nego korektna, samo dvije javne opomene, kao i meč gotovo bez sporne situacije. Gradiščanci sada meč loptu za plasman u Ligu za prvaka drže u svojim rukama, dovoljan im je trijumf u subotu protiv Željezničar Sport team, koji je već to obezbjedio….

S druge strane, fočaci nemoćni, anemični, i bezobrazni, nedostatke bi trebali prvo potražiti u vlastitim redovima, pa onda napadati ostale….Uostalom pogledajte i video izvještaj naših kolega sa Info kanala Gradiška poslije kojeg će vam mnogo toga biti jasnije….