Nova bruka u fudbalu Srpske!

Na utakmici 10. kola regionalne lige Grupa Zapad između Brda i Kladara odigranoj u Hambarinama došlo je do velikog nasilništva, gdje je najdeblji kraj izvukao mladi arbitar iz Prnjavora Slaviša Jovanić. Naime u 35. minutu kod rezultata 1:0 za Brdo Jovanić je dosudio kazneni udarac za domaćina. Tada nastaje pravi stampedo prema arbitru iz Prnjavora, a prednjače Ostoja Došlov i Nemanja Janković koji ga udaraju, po licu, grudima, leđima, iza vrata…..I ostali fudbaleri Kladara uputili su bujicu pogrdnih riječi na račun arbitra iz Prnjavora. Pored njega pomoćnici su bili Šarić Slaviša iz Gradiške i banjalučanin Aleksandar Milaković, delegat susreta Živko Keleč iz Banjaluke a kontrolor suđenja Dalibor Anđić iz Omarske.

Utakmica je prekinuta, iako sudija nije svirao kraj, jer nije bio u stanju to da napravi. Kako smo nezvanični saznali, Jovanić je završio u Kliničkom centru u Prijedoru na odjelu hirurgije, i nije životno ugrožen, ali je pretrpio velike povrede.

Očekujemo i video snimak svih dešavanja, ali krajnje je vrijeme da se nasilništvu i vandalizmu jednom za sva vremena stane u kraj, jer od fudbala neće ostati ništa. Sada terenima vladaju divljaci…..