Duel na “Predgrađu” ponudio je sve ono što fudbal u svojim najboljim mislima može ponuditi i dati! Dinamiku, preokrete, duele, prilike, vatru u očima aktera i ono najvažnije golove, čak osam! Meč 1/16 finala Kupa RS završen je pobjedom Krupe (3:5), ali pravi i istinski pobjednik ovog susreta je fudbal. Ovakve igre vraćaju vjeru u fudbal, i kamo sreće da ih je više,….

Krupa je bila bolji i konkretniji rival, pa se na početku meča ređaju prilike pred golom Grkovića. Marušić, Cvijanović, Malinović, Gavrić,…domaćin prijeti preko Bosančića.

Krupa dolazi u prednost u 30. minutu poslije kornera najviši u skoku je Malinović koji sa 6-7 metara glavom pogađa za 0:1. Odgovor Želje nije se dugo čekao. Dobar napad domaćina Krunić pronalazi Markovića koji takve prilike na propušta. Topovski udarac sa 10 metara i lopta se našla iza leđa nemoćnog Ilića. Samo dva minuta kasnije nova radost domaćih navijača. Slobodan udarac sa 25 metara majstorski je izveo Krunić, pogodio lijeve gornje rašlje za 2:1. Majstor ostaje majstor, velemajstor bez obzira na godine. Tim rezultatom završilo se prvo poluvrijeme, mirisalo je na iznenađenje, ali tako nisu mislili u taboru iz Krupe na Vrbasu,…

Nastavak protiče u potpunoj domanicaji gostiju. Malinović ponovo poslije kornera u 53. minutu, ali ovaj put nogom zakucava za 2:2.

Igrao se 76. minut kada je Sadiković pogodio za 2:3, a samo tri minuta kasnije pitanje pobjednika riješio je odlični Marušić. Želju u igru vraća “vunderkin” Marković, ali grešku Grkovića i Šaule u poslednjim trenucima koristi još jednom Marušić za konačnih Željezničar Sport Team – Krupa 3:5.

Iako nije direktno uticala na rezultat, sudijska trojka bila je najslabija karika ovog fantastičnog meča, ali o njima drugi put,..

Kada u zapisniku obje ekipe imate 28 igrača ispod 21 godine, onda znate da je budućnost banjalučkog, ali i srpskog fudbala na “Predgrađu” i u Krupi na Vrbasu. Ljutio se neko ili ne, to je današnja realnost,… Željezničar Sport Team i Krupa. Krupa i Željezničar Sport Team,…

krupa-i-zeljo-2

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM – KRUPA 3:5 (2:1)

Strijelci: 0:1 Malinović (33), 1:1 Marković (38), 2:1 Krunić (40), 2:2 Malinović (53), 2:3 Sadiković (76), 2:4 Marušić (79), 3:4 Marković (80), 3:5 Marušić (90+1). Stadion: FK Željezničar na “Predgrađu”. Gledalaca: 300. Sudija: DaliborAnđić (Omarska). Pomoćnici: Bojan Panić i Goran Ilinčić (oba iz Prijedora). Delegat: Tomo Nagradić (Derventa). Žuti kartoni: Čomor, Sadiković (Krupa).

Željezničar: R. Grković, Da. Čolić, Šaula, Tadić, Bosančić, Marković, Krunić, Jokanović (od 63. Mihajlović), Petković, Du. Čolić (od 40. Pavlović), M. Grković.

Krupa: Ilić, Vidović, Damjanović (od 46. Aleksić), Vuković, Milutinović, Sadiković, Cvijanović, Gavrić, Malinović (od 62. Čomor), Mijić, Marušić.