Ljubić je kratkoročno, u onih 90 fudbalskih minuta prvog poluvremena polufinala Kupa Republike Srpske u sudaru sa premijerligašom Krupom izgubio (0:1), ali dugoročno gledano, ova i te kako sportska, prije svega fudbalska sredina, dobila je mnogo!

Ljubić i Prnjavor ponovo su na mapi fudbala Srpske visoko, rezultate ostvarene u tekućoj godini niko ne može gumicom izbrisati, prije svega veličanstven trijumf u rundi prije kada je “u Borikama” pao i banjalučki Borac.

Predsjednik Upravnog odbora sada već stabilnog drugoligaša, Zorn Deket sumirao je sve ono dobro, što je ovogodišnji Kup Srpske donio njegovom klubu, ali i cijeloj sredini, pa i lokalnoj zajednici.

– Radni dan, a imali smo preko 400 gledalaca, kud ćete bolju prociju fudbala! Prnjavor je pokazao da je željan odličnih utakmica. Naš uspjeh nemjeri se samo golim rezultatom. Ponosni smo i na činjenicu da su tri naša mlada kadeta zaigrala na velikoj sceni, i pokazali su da su oni budućnost Ljubića, riječ je Radonijiću, Jugoviću i Milanoviću – ističe Deket, koji “preko plota” već gleda dalje:

– Sa ponosom možemo istaći da ove godine kamp koji organizujemo na Hajdučkim vodama uz pomoć roditelja i već ko zna po koji put podršku načelnika Darka Tomaša, vodimo preko 130 dječka i djevojčica da su fudbalski uzdižu, druže, nauče osnove fudbala i vrate kući kao bolji dječaci, ali i fudbaleri – napominje Deket.

Snaga Ljubića leži i u zajedništvu, ali i racionalnim koracima, prije svega kada je riječ o ulaganju u sopstveni kadar, kako igrački, tako i trenerski.

– I FSRS je prepoznao napredak u prvoj ekipi, pa je naš Nikola Zeljković imenovan za pomoćnika U – 17 reprezentacije Republike Srpske. U omladinskom pogonu koji predvodi i organizuje Goran Deket u ovom momentu imamo 200 malih fudbalera i fudbalerki, a naš tim je pojačao u radu sa mlađim kategorijama i Siniša Blagojević, bivši igrač i kapiten Ljubića, i u to vrijeme premijerligaša Mladosti iz Gacka, koji ima B licencu. Njegovim dolaskom u ovom trenutku naš kolektiv ima pet trenera koji imaju važeće UEFA licence. Samo prije godinu i nešto nije bilo niti jednoga – poručuje predsjednik kluba i za kraj dodaje i ovo:

– Sve ovo što pričam je jedna dobra podloga za krajnji cilj, a to je povratak Ljubića u elitu Srpske. Siguran sam da ćemo ostvariti taj cilj, prije ili poslije, I duel sa Krupom pokazao je gdje nam je mjesto.

A, Nikola Zeljković, šef Stručnog štaba i pored poraza od Krupe, nije mogao da bude nezadovoljan izdanjem svojih igrača. Hrabru i otvorenu igru najavljuje i u revanšu.

– Mi ćemo u revanš utakmici u Krupi na Vrbasu tražiti svoju šansu za dalji prolazak, pokušaćemo da se domognemo finala. Zašto da ne?  – Fudbal se polako vraća u Prnjavor. Mislim da je ovo pravi put kojim treba da idemo i vratimo Ljubić u Prvu ligu Republike Srpske –jasni su ciljevi Zeljkovića, ali i svih u Prnjavoru.

Ako treba da prognoziramo u novoj sezoni na drugoligaškom Zapadu ko bi mogao biti važan faktor, mi tipujemo na Ljubić…..