Fudbalski savez Republike Srpske je zaključio onako kako je je i protekla cijela godina, nelogičnom odlukom, a koja se tiče smanjenja Prve lige Srpske sa 12 na 10 klubova.

Svi članovi Izvršnog odbora FSRS su odlučili da odluka o skraćenju Prve lige od iduće takmičarske sezone ostane na snazi, pošto je donesena vremenski godinu dana unaprijed!

Klubovi će dobiti pismeno obrazloženje do kraja godine. U prevodu to znači da će za opstankom starhovati čak 10 klubova, a lako moguće i vjerovatno da će ih čak pet od ljeta igrati u drugoligaškom karavanu Srpske.

Usvojen je kalendar takmičenja za proljetni dio sezone u Prvoj, Drugim i Regionalnim ligama. Drugi dio sezone počinje 9 . marta 2019. godine. Sve utakmice poslednja tri prvenstvena kola igraju se u isto vrijeme. Sezona se završava 9. juna 2019. godine.

Usvojeni su izvještaji komesara za takmičenje Prve lige RS ( Đorđa Starčevića) i komesara za suđenje ( Laze Aleksića) za takmičarsku sezonu 2018/2019 ( jesenji dio), kao i komesara za takmičenje Drugih i Regionalnih liga, te Omladinskih liga i Prve lige RS za žene.

U 2019. godini U Republici Srpskoj biće izgrađeno pet terena sa plastičnom travom. Sredstva u visini od 1.300.000 KM iz UEFA fondova ra razvoj infrastrukture – Fudbalski savez RS -implementiraće preko FS BiH. Aplicirali su Područni fudbalski savezi : Prijedor, Gradiška, Doboj, Bjeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje. Jedan od ovih saveza zajedno sa PFS Banjaluka biće u programu za 2020. godinu. Učešće lokalne zajednice u ovom projektu je izgradnja podloge za teren.

Fudbalski savez RS ima još planova. Izvršni odbor FSRS je donio odluku da se moderan sportski centar iz projekta „FIFA GOL“ u vrijednosti od 300.000 dolara gradi iduće godine u Prnjavoru, pošto je ta lokalna zajednica ponudila najbolje uslove od kandidata. Biće izgrađeni glavni i pomoćni fudbalski teren sa plastičnom travom , svlačionički prostor i tribine.

Novi član Izvršnog odbora FSRS postao je Vico Zeljković, novoizabrani predsjednik PFS Banjaluka i predsjednik FK Borac. Odlukom Skupštine banjalučkog područnog saveza on je zamjenio Predraga Zgonjanina.