Da su u Fudbalskom savezu Republike Srpske odavno izgubili sve lončiće, govori i podatak o izboru selektora mlade reprezentacije BiH (U-21). I dok su u cijelom svijetu rezultati jedino mjerilo, a Nestorović ne da ih nije imao, već nije osjetio niti slast pobjede!

U petak, 10. marta, članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH trebali bi izabrati selektora mlade (U-21) reprezentacije.

Darku Nestoroviću istekao je ugovor, te s obzirom na katastrofalne rezultate koje je ostvario na funkciji selektora mlade reprezentacije BiH, ali i prema ranijim najavama, nema logike da FS BiH produži saradnju sa njim.

Ipak, članovi Izvršnog odbora FS BiH selektora će birati na osnovu prijedloga entitetskog Fudbalskog saveza RS, dok će selektorove saradnike u stručnom štabu predložiti Fudbalski savez FBiH.

Prijedlog za U-21 selektora savez sa sjedištem u Banjaluci trebao bi utvrditi u srijedu, 8. marta, potom ga dostaviti na razmatranje članovima IO FS BiH za sjednicu dva dana kasnije.

Postoji opcija prema kojoj bi FSRS ponovo predložio Nestorovića. S tim se ne slaže 10 članova IO iz FBiH. Ukoliko bi se desilo da prijedlog FSRS bude neuspješni Nestorović nije isključeno da u petak i ne bude izabran selektor mlade reprezentacije BiH.

Sjednica IO FS BiH posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici održaće se u Sarajevu sa početkom u 13,30 časova.

Ova situacija podsjeća na ne tako davnu, kada je FSRS (čitaj Kovačević i Petković) gurao Branimira Tulića. Gurao ga, gurao, i na kraju izgurao do pozicije selektora svih selekcija Republike Srpske koja ne može otići ni do Stare Pazove, a da im telefonom ko ne otkaže,…

Hoće li neprirodna koalicija Begić – Kovačević tako po prvi put doći u iskušenje, ili će Elvedin dopustiti da mu savez kroji ko stigne.

Kako god bilo, osim poltornskog izbora za najboljeg trenera Republike Srpske, Nestorović u svojoj trenerskoj biografiji i nema više nikakve referense. Možda je i to dovoljno da bosanski brod zapolovi, do prvih hridi i potone kao Titanik….