Krupa i Radnik iz Bijeljine, dva od tri premijerligaša iz Republike Srpske biće u programu pomoći FSBiH, a koji će preko donacija iz resura FIFA i UEFA donirati novac kojim će ova dva kluba dobiti reflektore!

Naime, Izvršni odbor FSBiH ljetos je donio odluku da od sezone 2018/2019 u Premijer ligi BiH mogu igrati samo klubovi koji imaju reflektore na svojim stadionima. Svjesni činjenice da u ovom trenutku čak pet klubova od 12 nemaju reflektore, ali i situacije u svim sredinama, FSBiH je našao načina da pomogne preko donacija UEFA.

Pored stadiona u Krupi na Vrbasu i Bijeljini, reflektori će zasijati na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja, potom u Gabeli, i Vitezu.

Takođe, tri stadiona, a odlučeno je da to budu Gradski (Banjaluka), “Tušanj” (Tuzla) i “Koševo” (Sarajevo) krenu sa rekonstrukcijama kako bi ispunili sve strožije kriterijume UEFA za odigravanjem međunarodnih utakmica. I ta sredstva doći će iz kase FSBiH, ponovo preko donacija UEFA.

Isto tako, za sledeću godinu iz istih prihoda planirano je da se ulože značajna sredstva u po jedan klub iz svakog entiteta (Republika Srpska i Federacija BiH). U obzir će se uzimati svi kriterijumi, od omladinskih pogona, pa do infrastrukture, a sa tim sredstvima te dvije ekipe dobili bi savremene objekte i uslove koji ispunjavaju i najstrože zahtjeve. Odluka o tim ekipama donijeće se na proljeće.

Konačno, nakon dosta sumornih vijesti iz FSBiH, jedna koja vraća osmjeh na lica fudbalskih radnika. Ono što je izvjesno, još dva objekta u RS dobiće reflektore, jedan će se značajno sanirti, te još jedan pretvoriti u savremen sportski centar. Jedan potez FSBiH koji vraća nadu da nije sve izgubljeno….