U prijedorskom balonu Lasta, trener FSA Prijedor Nenad Bašić održao je prozivku, a potom i prvi trening čime su i zvanično započele pripreme za proljetni dio sezone u okviru Regionalne lige RS, grupa Zapad. Prvom treningu odazvalo se 22 fudbalera, od čega je pet talentovanih kadeta koji će biti priključeno prvom timu, a to su Došenović, Milinković, Mijić, Komosar i Kukrika.

– Naš cilj u nastavku prvenstva je da ostanemo u gornjem dijelu tabele i da igramo kvalitetno, te naravno ostvarimo pobjede u što je moguće više utakmica. Za sada nam je stigla dva pojačanja, a to su iskusni Marko Kovačević iz dubičkog Borca i Danijel Mamuza iz prijedorskog Rudara. Ekipu je napustio Sergej Vuruna. Zato nam je u planu da afirmišemo što veći broj mladih igrača iz vlastitog pogona. Treniraćemo kombinovano na našem terenu i u balonu, kako bi što spremije dočekali start prvenstva – istakao je trener FSA Nenad Bašić.

Do početka prvenstva ekipa će odigrati četiri pripremne utakmica, od kojih je prva 7. februara, a rival je Plamen iz Donjeg Vodičeva. Sedam dana kasnije (14. februara) slijedi okršaj sa Laktašima, potom 21. februara sa Krajinom Cazin, dok je generalka 28. februara protiv Sloge iz Bosanske Otoke.

G. Popović