Delegacija FK Sloboda iz Novog Grada, predvođena predsjednikom Mladenom Bosančićem prisustvovala je manifestaciji Dan fudbala Republike Srpske.

Čelni ljudi Slobode u Banjaluci su stupili u kontakt sa prvim čovjekom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, te generalnim direktorom FK Crvena zvezda Zvezdanom Terzićem.

Predsjednik Bosančić im je uručio prigodne poklone i pozvao ih da budu gosti kluba na proslavi 110 godina Slobode, koja počinje u julu mjesecu.

Slaviša   Kokeza   obećao   je   pomoć   FSS   Slobodi   u   obilježavanju   jubileja,   a predsjednik Bosančić ga je upoznao sa činjenicom da je Sloboda najstariji srpski klub.

Centralni   događaj   proslave   velikog   jubileja   našeg   kluba   trebala   bi   biti prijateljska utakmica Slobode i Crvene zvezde. Zvezdan Terzić je prihvatio da “crveno-bijeli” budu gosti u Novom Gradu.

Iz Slobode će u narednih nekoliko dana na adresu srpskog šampiona biti upućen i zvaničan zahtjev za odigravanje prijateljskog meča.  Terzić je čelnicima Slobode ponudio dva termina, u maju i septembru, a iz redova crvenih odmah su prihvatili septembar.

Tako  će  Crvena zvezda u devetom  mjesecu prvi  put  doći u  Novi Grad, te kompletirati gostovanja nekadašnje „velike četvorke“ u gradu na Uni i Sani. Sloboda je, da podsjetimo već bila domaćin Partizanu, Dinamu i Hajduku, a evo sada će ugostiti i jedinog evropskog šampiona sa područja bivše Jugoslavije.