Rukovodstvo FK Zvijezde iz Kakmuža, člana Regionalne lige RS, Centar ogorčeno je tenedencioznim suđenjem Slaviše Mitrovića iz Šamca, na utakmici 13. kola ove lige Budućnost – Zvijezda (1:1), te su uputili pismo organima FSRS o svim dešavanjima na ovom meču. Naš portal, dopis objavljuje u cjelosti:

– Dugo smo razmišljali da li da pišemo ili ne bilo kakav dopis, pošto znamo da i ovaj nema nikakvu vrijednost, čak i da je napisan “na vrijeme”, ali počećemo od početka: 

U nedjelju, 05.11. smo po rasporedu igrali zadnje 13. kolo jesenjeg dijela prvenstva RFL Centar, u Gornjoj Slatini, protiv ekipe Budućnosti. Već po ustaljenom redu sudije su delegirane u četvrtak i tada smo vidjeli da je za glavnog sudiju toga meča delegiran Mitrović Slaviša sa kojim smo, u prošlosti, imali sve, osim lijepim uspomena i čak smo tražili njegovo izuzeće u prošlom prvenstvu (sezona 2016/17 proljećni tio), pa smo odmah pokušali kontaktirati komesara za suđenje da nam, na neki način, izađe u susret i promijeni glavnog sudiju, jer smo se plašili da nam se ne desi, što se na kraju i desilo. Međutim, komesar nam se nije javljao na telefon, zašto ne znamo, ali to više nije ni važno, sada kasno je!!!

Dolazak u Gornju Slatinu je protekao u najboljem redu, doček domaćina korektan, uslovi za igru solidni u suštini sve spremno za sportsko nadmetanje, ali na žalost, tako nije bilo zahvaljujući sudijskoj trojci na čelu sa glavnim sudijom Slavišom Mitrovićem, koji je u svakom smislu riječi taj dan bio “glavni”, a želimo napomenuti da sa pomoćnicima ovog meča u prošlosti nismo imali ružne uspomene (znali smo biti nezadovoljni sitnicama, koji smo gledali kao i uvijek “različitim” očima). Od prvog sudijskog zvižduka nam je bilo jasno šta nas čeka taj dan, jer nas je za prvi običan start glavni sudija Mitrović kartonirao i na kulturan način objasnio da ćemo vrlo brzo imati igrača manje. Pošto smo znali šta nas čeka, još od momenta kada je delegiran, dogovor je bio da se ispoštuje pravilo da sa sudijom nema priči (on sudi-mi igramo) da nam i za najobičniju sitnicu ne daje kartone (on je ipak našao način da nam dodijeli čak 4 za startove kojih je na desetine u jednoj fudbalskoj utakmici). Sve je to donekle bilo podnošljivo dok mi nismo postigli gol u 65. minutu i od toga momenta je postalo strašno, jer je baš u tom momentu “crkla” baterija na kameri, koja je snimala utakmicu i utakmica se dalje nije snimala pošto nam je delegat rekao da ge je  domaćin obavijestio o tome, jer smo se htjeli žaliti, ali bez snimka to nema nikakvog smisla, pošto izvještaj službenih lica bez snimka je jedini mjerodavan, a sve ostalo je naš neobjektivan ili subjektivan stav (sve je vrlo dobro izrežirano). Kod rezultata 0:1 za nas, lopta se od protivničkog igrača kojeg je napucao njegov golman u njihovom šesnaestercu odbija našem igraču i on ubacuje loptu u mrežu za 0:2 (situacija je da je naš igrač bio najbliži  golmanu u trenutku napucavanja loptom domaćeg igrača od strane njegovog golmana) što pomoćni sudija vidi kao ofsajd i poništava i više nego regularan pogodak, te na taj način održava domaćina u rezultatskom životu. Nedugo zatim, naš igrač biva zaustavljen u kaznenom prostoru domaćina očigledan  start na našeg igrača, koji je zbog povrede, koju je zadobio u tom duelu morao napustiti igru. Kristijanu Stefanoviću je povrijeđen lakat, što se može i ljekarskim zapisnikom potvrditi.

Možda i gore od sve nepravde koju smo doživili  je vrijeđanje naših igrača od strane glavnog sudije tokom igre.  Vjerovatno je tražio povod da isprovocira nekog od naših igrača kako bi lakše kartonirao. Prilikom ukazivanja ljekarske pomoći našim igračima, kada bi tražili od glavnog sudije da dozvoli da se igrač vrati u igru, on bi po nekoliko minuta držao igrača na aut liniji nedozvoljavajući povratak na teren. Igralo se tako da je sve svirao za domaćina, a ništa za nas, slobodnjake na oko 20-25 metara i sl. Prekršaj nad našim kapitenom u kojem je doživio srećom lakšu povredu ramena pred kraj meča, samo je sa osmjehom pokazao da ustane i po njegovom mišljenju ne simulira, ali je na kraju  morao ipak prekinuti igru da bi se istom ukazala pomoć, jer je igrač stvarno bio povrijeđen.

Na kraju pokazuje 5 minuta nadoknade iz samo njemu poznatih razloga i po isteku tih 5 minuta, pušta još da se igra (vjerovatno do mraka), ali u 96. minutu uspijeva da svira nespotojeći i presmiješan penal za domaćina, jer je čovjek pao u našem kaznenom prostoru bez ikakvog kontakta (po licima pojedinih domaćih igrača se vidi da je i njima bilo neprijatno nakon donešene odluke glavnog sudije, a snimka nema da se i vi uvjerite). Domaćin je taj penal realizovao i u saradnji sa sudijama, bez imalo stida i srama možemo reći oteo nam pobjedu, omalovažio nas kao sportsku organizaciju, izvršio pravi atak na nas, po ko zna koji put.

Sve ovo što smo naveli u ovom dopisu, može naravno da potvrdi i delegat, ukoliko osjeća za potrebu da iznese istinu na vidjelo.

Iskreno se nadamo da istina i pravda ipak nisu nestali, iako živimo u doba u kojima caruju neke druge vrijednosti.

Ovo bi ukratko bio sažetak dešavanja toga dana i moramo naglasiti da je sada nam malo lakše, iako znamo da nam bodove nećete vratiti, što nam je oteo sudija Mitrović protiv koga se žalilo pola Regionalne lige Centar i čka zbog svog “vrhunskog” suđenja je skinut sa liste sudija Druge lige RS. Bar smo se narodnim rječnim rečeno “izjadali” i olakšali dušu, a njemu neka je na čast i sramotu kao “perspektivnom” sudiji, koji se gura da se ponovo vrati na viši rang, stoji u dopisu organima FSRS, koji je uputio FK Zvijezda iz Kakmuža.