Fudbaleri mrkonjićke Slobode ostali su pastorčad unutar FSRS, koji je poručio dojučerašnjem prvoligašu da nema igre na “Lukama” dok se ne izvrši nivelacija terena.

U međuvremenu iz Krupe je stigao odgovor da zbog svojih brojnih selekcija više ne mogu izlaziti u susret FK Sloboda, koja je ponudila teren u Šipovu, ali još uvijek odgovora nema.

Ipak, svijetlo na kraju tunela upalio je FK Vrbas iz Banjaluke, koji je ponudio svoj teren:

– Da, ustupamo Slobodi svoj teren bez ikakve nadoknade – istakao je Ljubiša Bosančić, predsjednik Upravnog odbora “bundesligaša” iz banjalučkog šehera.

– Znamo kako je biti bez terena. Vrbas je bio drugoligaš, u međuvremenu smo renovirali prostorije, što bi se reklo sve osvježili i sigurno da naš stadion ispunjava uslove za Drugu ligu RS. Sloboda pripada PFS Banjaluka, ja sam i član Izvršnog odbora našeg područja, i znam kroz šta prolaze banjalučki klubovi pod torturom FSRS, i logično je da pomognemo jedni drugima. Dakle, gospodo iz Mrkonjića, dobro došli na stadion Vrbasa. Ni prvi ni zadnji, koje bi ugostili, lopta treba i mora da se igra, a tu smo da pomognemo jedni drugima – dodao je Ljubiša Bosančić.

Gest vrijedan pažnje, u današnjim vremenima, kada u fudbalu Srpske prevladavaju samo mračne teme….