Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka, značajne aktivnosti provodi na promociji kluba u Republici Srpskoj, BiH, ali i u dijaspori gdje žive brojni Mrkonjićani. Zahvaljujući razumjevanju Draška Đuze, našeg čovjeka iz Kopljevića koji živi i radi u Ljubljani, pokrenute su aktivnosti na uspostavljanju saradanja i sa Mrkonjićanima u Sloveniji.

Draško Đuza je jedan od od osnivača i pokretača fejsbuk stranice “Mrkonjićani u Sloveniji”, koja ima 1.041 pratioca. Zahvaljujući upravo Fejsbuk stranici ljudi okupljeni oko nje, prije svega Mrkonjićani u Sloveniji organizovali su brojne humanitarnih akcija za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva i kupovini božićnih poklona za djecu.

Boravak Drašaka Đuze u Mrkonjić Gradu protekli vikend bila je prilika da potpredsjednik Skupštine Slobodan Dakić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banaka Borislav Šarić, razgovaraju sa Đuzom o mogućim vidovima saradnje i promocije kluba među našim radnicima u Sloveniji. Đuza je iskazao spremnost da bude jedan od promotera FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji.

-Razgovarali smo o mogućim vidovima promocije FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji, gdje živi veliki broj Mrkonjićana. Nemamo precizne podatake, ali procjenjuje se se da u Sloveniji živi i radi oko 4.500 Mrkonjićana. Siguran sam da će većina njih biti spremna da učestvuje u promocji kluba. Dogovorili smo se da se taj vid saradnje može ostvariti kupovinom kompleta godišnjih ulaznica za sve utakmice Slobode i dresa kluba. Animiraćemo i naše ljude koji imaju svoje firme da pomognu oko nabavke sportske opreme za mlađe selekcije kluba, lopti i svega onoga što treba klubu. Iznenadio sam se da Sloboda ima pet, šest mlađih selekcija koje se zvanično takmiče u pionirskim i omladinskim ligama. I da fudbal trenira 260 djece. Razmislićemo i omogućnosti formiranja kluba navijača Slobode u Sloveniji i da se organizujemo kada smo u Mrkonjić Gradu, da pratimo prvenstvene utakmice kluba. Bilo je tu još riječi o nekim konkretnim stvarima, koje smo odmah dogovorili i koje će biti realizovane u kratkom roku – rekao je Đuza.

Predsjednik Upravanog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka Borislav Šarić, zadovoljan je sa razgovorom sa Draškom Đuzom i o mogućnosti uspostavljanja saradnje sa našim ljudima koji žive u Sloveniji.

-Gospodin Draško Đuza je veliki patriota i čovjek od akcije koji je iskazao spremnost da nam pomogne na promociji FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji. Razgovarali smo o raznim modalitetima saradnje i promociji kluba. O planovima izgradnje infra strukture na stadionu “Luke 1”, gdje je u planu natkrivanje tribina, izgradnja uprave zgrade i modernih svalačionica čijom realizacijom ćemo stvariti uslove da Mrkonjić Grad postane zaista fudbalski centar u Republici Srpskoj, ali i u okruženju. Gospodin Đuza je odmah preuzeo obaveze da lično riješi pitanje nabavke jednog laptopa za potreba rada trenera mlađih selekcija na čeumu smo mu zahvalni – rekao je Šarić.

Rukovodstvo kluba uspostavilo je i kontake sa našim ljudima koji žive u dijaspori s kojima će se razgovarati o konkretnim vidovima saradnje.

Tekst i foto: Slobodan Dakić