Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka, značajne aktivnosti provodi na promociji kluba u Republici Srpskoj, BiH, ali i u dijaspori gdje žive brojni Mrkonjićani. Zahvaljujući razumjevanju Draška Đuze, našeg čovjeka iz Kopljevića koji živi i radi u Ljubljani, pokrenute su aktivnosti na uspostavljanju saradanja i sa Mrkonjićanima u Sloveniji.

Draško Đuza je jedan od od osnivača i pokretača fejsbuk stranice “Mrkonjićani u Sloveniji”, koja ima 1.041 pratioca. Zahvaljujući upravo Fejsbuk stranici ljudi okupljeni oko nje, prije svega Mrkonjićani u Sloveniji organizovali su brojne humanitarnih akcija za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva i kupovini božićnih poklona za djecu.

Boravak Drašaka Đuze u Mrkonjić Gradu protekli vikend bila je prilika da potpredsjednik Skupštine Slobodan Dakić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banaka Borislav Šarić, razgovaraju sa Đuzom o mogućim vidovima saradnje i promocije kluba među našim radnicima u Sloveniji. Đuza je iskazao spremnost da bude jedan od promotera FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji.

-Razgovarali smo o mogućim vidovima promocije FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji, gdje živi veliki broj Mrkonjićana. Nemamo precizne podatake, ali procjenjuje se se da u Sloveniji živi i radi oko 4.500 Mrkonjićana. Siguran sam da će većina njih biti spremna da učestvuje u promocji kluba. Dogovorili smo se da se taj vid saradnje može ostvariti kupovinom kompleta godišnjih ulaznica za sve utakmice Slobode i dresa kluba. Animiraćemo i naše ljude koji imaju svoje firme da pomognu oko nabavke sportske opreme za mlađe selekcije kluba, lopti i svega onoga što treba klubu. Iznenadio sam se da Sloboda ima pet, šest mlađih selekcija koje se zvanično takmiče u pionirskim i omladinskim ligama. I da fudbal trenira 260 djece. Razmislićemo i omogućnosti formiranja kluba navijača Slobode u Sloveniji i da se organizujemo kada smo u Mrkonjić Gradu, da pratimo prvenstvene utakmice kluba. Bilo je tu još riječi o nekim konkretnim stvarima, koje smo odmah dogovorili i koje će biti realizovane u kratkom roku – rekao je Đuza.

Predsjednik Upravanog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka Borislav Šarić, zadovoljan je sa razgovorom sa Draškom Đuzom i o mogućnosti uspostavljanja saradnje sa našim ljudima koji žive u Sloveniji.

-Gospodin Draško Đuza je veliki patriota i čovjek od akcije koji je iskazao spremnost da nam pomogne na promociji FK Sloboda Nova Banaka u Sloveniji. Razgovarali smo o raznim modalitetima saradnje i promociji kluba. O planovima izgradnje infra strukture na stadionu “Luke 1”, gdje je u planu natkrivanje tribina, izgradnja uprave zgrade i modernih svalačionica čijom realizacijom ćemo stvariti uslove da Mrkonjić Grad postane zaista fudbalski centar u Republici Srpskoj, ali i u okruženju. Gospodin Đuza je odmah preuzeo obaveze da lično riješi pitanje nabavke jednog laptopa za potreba rada trenera mlađih selekcija na čeumu smo mu zahvalni –rekao je Šarić.

Rukovodstvo kluba uspostavilo je i kontake sa našim ljudima koji žive u dijaspori s kojima će se razgovarati o konkretnim vidovima saradnje.

Tekst i foto: Slobodan Dakić