U okviru 33. kola m:tel Prve lige Republike Srpske, imaćemo potkozarski i komšijski derbi, igraju Rudar Prijedor i Omarska!

Trener Bojan Krulj i njegov tim u zadnjih devet utakmica ne znaju za poraz i žele da do kraja prvenstva ostane tako.

Bojan Krulj, šef stručnog štaba "Rudar-Prijedora"

– Vjeruje da nas očekuje kvalitetna fudbalska predstava. Još dva kola je ostalo do kraja. Sutra dočekujemo ekipu Omarske u gradskom derbiju. Mi ćemo, kao i svaku utakmicu do sada, da damo sve od sebe i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Daćemo dvojici-trojici igrača šansu, kao što smo to radili u Janji i Modriči. Moramo da pokušamo da ostvarimo naše ambicije do kraja, da pokušamo da pobijedimo, te da vidimo na koga možemo da računamo u narednoj sezoni. Zadovoljan sam radom i zalaganjem ekipe, dobro treniramo, i nakon niza dobrih rezultata u prethodnom periodu, očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, kao i veliki broj ljudi i navijača koji će pratiti gradski derbi – rekao je Bojan Krulj, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Prijedorčani su ovog mjeseca produžili saradnju sa sedam igrača, a o daljim planovima, Krulj je dodao:

– U pregovorima smo sa nekoliko novih fudbalera, još uvijek ne znamo krajnji ishod tih pregovora, ali ono što mi je drago je da klub dobro radi svoj posao. Svi u klubu imaju istu ambiciju, kao i ja, a to je da u narednoj sezoni budemo kandidati za titulu i plasman u rang više – dodao je Krulj.

Stefan Radaković, prvotimac “žuto-plavih”, istakao je sjajnu atmosferu u timu i jedva čekaju da istrče na teren.

– U protekloj sedmici radili smo izuzetno dobro, a u derbiju ćemo pokušati ispraviti sve ono što u prethodnim utakmicama nismo uspijeli da ostvarimo. Respektujemo ekipu Omarske, ali mi imamo svoj cilj, a to je da ostvarimo pobjede u ova dva posljednja kola – naglasio je Stefan Radaković.

Utakmica se igra u subotu na Gradskom stadionu od 17,30 časova. Ekipe će sa centra povesti Stefan Bokić iz Bileće, a pomagaće mu Trebinjci Strahinja Vuković i Slobodan Vukosav. Delegat je Nenad Mejakić iz Prijedora, a kontrolor Dario Tepavčević iz Laktaša.