Fudbalski klub Proleter iz Dvorova pozvao je gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da poništi odluku o raspodjeli sredstava za sport, jer ova oblast ne bi smjela da služi za namirenje bilo čijih ličnih političkih ambicija.
Iz Proletera su poručili gradonačelniku da se “vrati u okvire Pravilnika o raspodjeli sredstava za sport za 2022”, kako ne bi direktno otežavao funkcionisanja klubova.

ZA SPORT 1,2 MILIONA MARAKA

– Cijeneći potrebe svih sportskih kolektiva smatramo da je neophodno da Pravilnik o raspodjeli sredstava za sport za 2022, kao dokument koji do tančina reguliše ovu oblast, bude jedino mjerilo prilikom raspodjele sredstava i da se jedino na taj način može zadovoljiti princip pravednosti i jednakosti – saopšteno je iz FK Proleter.

Iz ovog kluba su napomenuli da je odlukom Petrovića u znatnoj mjeri izmijenjen zaključak Savjeta za sport i umanjena sredstva pojedinim sportskim klubovima.

– Gradonačelnik je svojim aktom, i po našim saznanjima, suprotno odredbama važećeg Pravilnika, poništio odluku o povećanju, i ista sredstva dodijelio sportskim kolektivima po svom ličnom nahođenju, te direktno ugrozio funkcionisanje Proletera – napomenuli su iz Proletera.

Dodaju da godinama svjedoče grčevitoj borbi za finansijski opstanak većine sportskih kolektiva, u kojoj su i sami, te da su sredstva iz gradskog budžeta često nedovoljna i za polovinu troškova koje iziskuje funkcionisanje i takmičenje.

– Ove godine, zahvaljujući povećanju sredstava za sport, prema prijedlogu Savjeta za sport, dio povećanja je usmjeren na klubove iz druge fudbalske lige Republike Srpske, čime je konačno prepoznata i uvažena borba, naročito značajno u osjetljivom trenutku za naš klub – navedeno je u saopštenju.