U fudbalskom Prijedoru i dalje ključa! Drugoligaš Omarska zbog kardinalnih lista službenih lica u novoj sezoni, gdje nema nikoga iz njihovog kluba najavio je istupanje iz PFS Prijedor i pridruživanje PFS Banjaluka (čiji član bi trebalo i da bude). Pismo koje je otišlo na adresu predsjednika PFS Prijedor Mile Mandića potpisao je predsjednik Svetozar Krecelj, a mi vam ga prenosimo u cjelosti:

Ostali smo nemalo iznenađeni kada smo iz sredstava javnog informisanjasaznali da Jovan Nišević, kao jedini predstavnik FK Omarska, u narednoj sezoni neće biti na listi delegata Druge lige RS-grupa Zapad. Prilikom nedavnog imenovanja velikog broja sportskih radnika na brojne pozicije, od najnižeg do najvišeg nivoa, ni na jednu poziciju nije imenovan bilo koji sportski radnik iz našeg kluba.  

 „Kap koja je prelila čašu“ je činjenica da je PFS Prijedor bez bilo kakve konsultacije sa FK Omarska, liste delegata skinuo jedinog predstavnika koji je predstavljao naš klub u okviru drugoligaškog takmičenja, čime smo postali jedina ekipa u toj konkurenciji koja nema predstavnika među delegatima. Broj delegata koje PFS Prijedor predlaže na liste, zavisi od broja klubova u određenim ligama, te je na osnovu plasmana FK Omarska u prošlom prvenstvu, ovom savezu i pripalo pravo da imenuje delegate u okviru drugoligaškog takmičenja. Posebno nas boli činjenica, da se ni na bilo koji način niste obratili Fudbalskom klubu Omarska, kako bismo u zajedničkim konsultacijama riješili bar dio problema koji se tiču i našeg kluba, a na osnovu Vašeg odnosa stičemo utisak da više nismo dobro došli kao članica PFS Prijedor.  

Smatramo da ova dešavanja imaju veze sa činjenicom da je FK Omarska imala svog kandidata za predsjednika GFS Prijedor, sve u želji da se na neki način prevaziđu „podjele“ nastale među klubovima sa područja grada zbog svojevrsnog sukobe dvije suprotstavljene strane, čiji kandidati su bili Slaviša Kralj i Stojan Janjetović.

Naš predstavnik, zbog brojnih neregularnosti i povreda Statuta napustio je Skupštinu GFS Prijedor u kojoj su, uz dužno poštovanje prema trenerima i sudijama, više „vrijedili“ njihovi glasovi nego glasovi klubova koji čine savez.

Neophodno bi bilo održati novu sjednicu saveza, poštovati Statut i samo prema tim mjerilima odabrati funkcionere.

Prema sportskim rezultatima u protekloj sezoni najbolji klub iz FSP Prijedor je upravo Omarska, jer su FK Rudar-Prijedor i FK Sloboda Novi Grad ispali iz Premijer lige, odnosno Prve lige RS, dok je FK Borac iz Kozarske Dubice ostao u istom rangu takmičenja kao i FK Omarska, samo zahvaljujući odustajanju FK Mladost Velika Obarska od takmičenja u društvu najboljih klubova RS.

Tim više čudi činjenica da su se na listi delegata Druge lige RS-grupa Zapad našla čak dva imena iz Kozarske Dubice te tri imena iz Prijedora, koji nisu prijedlog i „predstavnici“ Omarske, odnosno,veliko je pitanje koji su ih klubovi predložili.

Nadamo se da Vaš odnos nije uzrokovan nekim vansportskim razlozima, te Vas molimo da nam u roku od osam dana dostavite izjašnjenje o razlozima zbog kojih ste skinuli predstavnika FK Omarska sa liste delegata Druge lige RS, kao i svih drugih sportskih radnika našeg kluba, te da preispitate svoju odluku. U suprotnom FK Omarska će smatrati da nas više ne smatrate dijelom ovog Područnog saveza, te će preduzeti sve potrebne radnje kako bi postao član PFS Banjaluka .