Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković i predsjednik Fudbalskog kluba Mladost Aleksandar Ćeranić, razgovarali su o aktuelnim problemima u ovom sportskom kolektivu, te kako i na koji način te probleme riješiti.

Saglasni u jednom, klub koji je prošle godine proslavio pola vijeka svoga postojanja, imaće podršku Opštine Gacko, no posla je dosta. Sve mora biti transparentno, naglašava načelnik, uz osvježenje u Upravi. I jedan i drugi vjeruju u bolje sutra najstarijeg sportskog kolektiva u našem gradu.

– Mladost tavori u finansijskim problemima i dugovima, u koje su prethodne uprave i prethodna opštinska vlast doveli klub. Mi smo opredjeljenja da se klub stavi na zdrave noge i da nastavi da podržava ovaj sportski kolektiv. Jedan od najboljih promotera Gacka su naši sportisti i u vezi sa tim mi moramo da pomognemo sport, da pomognemo fudbal, ali sve mora biti javno, transparentno mora se znati gdje i kako su sredstva utrošena – kazao je načelnik dr Ognjen Milinković.

Klub je u velikim problemima, no nakon razgovora svakako da su usaglasili stavove, kako bi klub izašao iz krize i stao na zdrave noge.

– Radi se Pravilnik o utrošku sredstava za sportske klubove, s tim u vezi klub je bio došao u problem da nije mogao da nastavi takmičenje. Naravno da smo odmah reagovali i u najskorije vrijeme ćemo uraditi izmjene u Upravi kluba kako bi nastavio da uspješno funkcioniše – istakao je Milinković.

Predsjednik kluba Aleksandar Ćeranić, ističe da stanje u klubu nije najbolje, a on apostrofira to da je samo 40 odsto od prošlogodišnjeg budžeta kluba “leglo” je u klupsku kasu. Ćeranić vjeruje u bolje sutra ovog sportskog kolektiva.

– Dogovor je postignut, u klub će ući ljudi sa RiTE Gacko i iz Opštine Gacko i svi ćemo raditi u interesu kluba koji volimo, a politika svakako treba da ostane na vratima kapije stadiona. Načelnik je maksimalno sve podržao, zaista korektan razgovor, a već u budućnosti ako se sve kockice poslože, možemo pričati i o napadu na Prvu ligu Republike Srpske – kazao je Aleksandar Ćeranić.

Fudbalski klub Mladost nastavio je takmičenje u okviru Druge lige Republike Srpske, grupa “Istok”. Oni su na gostovanju u subotu poraženi od Proletera iz Dvorova , rezultatom 1:0.