Nije se dugo čekalo na odgovor na dopis iz PFS Gradiška. U “bundesligašu” iz Bajinaca i te kako dobro barataju činjenicama i dokazima, pa su odgovorili čelnicima PFS Gradiška demantujući mnoge navode iz njihovog saopštenja. https://pravdabl.com//pfs-gradiska-pustite-i-nas-da-nesto-kazemo/
Evo i dopisa koji je na našu adresu stigao iz Bajinaca……
Kao prvo hronologija dešavanja je upravo suprotna navodima nekoga iz PFS Gradiška, ali krenimo redom. Interesuje nas gdje to piše kako oni navode “pravo iz propisa” da se kada prvak odustane, njegovo mjestu nudi drugoj, trećoj, četvrtoj…. ekipi na tabeli i to jednim zajedničkim ultimativnim dopisom broj 116/18.
Da to nije tako, morate se prisjetiti koji klub i sa kojeg mjesta na tabeli je otišao u Prvu ligu RS umjesto FK Jedinstva iz Žeravice. Da vas podsjetimo, to je bio FK Ljubić Prnjavor i to sa ako se dobro sjećamo sa 8. ili 9. mjesta na tabeli! Kako onda to neko u ovom slučaju ograničava na samo navedene klubove. Netačna tvrdnja PFS Gradiška jeste da FK Mladost neće u Regionalnu ligu, grupa Zapad, i moraćete dokazati kada i kojim aktom je to vama dostavljeno. Da javnost zna, mi smo kao ozbiljan i organizovan klub po dobijenoj obavijesti u kojoj stoji da smo mi “dužni” da se u roku od 5 dana izjasnimo, samo tražili dvije stvari, a to je, da se prvo izjasni FK Kozara, klub koji je bio bolje plasiran od nas, a mi to uvažavamo, i da nam se ostavi neki razuman rok kako bi mogli sazvati Skupštinu kluba, kao najviši organ kluba kako bi se donijela prava odluka. Vjerovatno nekim ljudima je to nepoznato da se o tako važnim stvarima treba izjasniti Skupština ili bar Izvršni, ili Upravni odbor kluba, pošto se stiče utisak da se u nekim organima FS RS sve završava mišlju jednog čovjeka. Dalje navodite kako smo navodno napisali da nemamo vremena da donesemo pravu ODLUKU, i taj akt ćete morati prezentovati na mjestu gdje će se sve ovo rješavati, a to ce biti nadležni sudovi, pošto kod vas vlada Zakon jačega. Takođe je netačno, a neznamo razlog takvog ponašanja pojedinaca u PFS Gradiška da je naš klub kritikovao FK 13 Skojevki. Naprotiv, mi o tom klubu i s tim ljudima koji ga vode imamo veoma dobro mišljenje i dobre sportske odnose. Da niti vi u PFS Gradiška, a niti u FSRS nepoštujete organe, i to one koje ste sami izabrali govori sledeći podatak, a koji vi iz PFS Gradiška takođe lažno prezentujete javnosti. Istina je sledeća. Mi smo lično kontaktirali predsjednika FS RS Kovačevića koji nam je upravo dao instrukcije kako i kome da se obratimo, pa čak se izjasnio da je to dobro da se tako riješi i da mi popunimo mjesto u Regionalnoj ligi. U tom razgovoru Kovačević nam je rekao da se Zahtjev dostavi IO FS RS najkasnije do 09. jula 2018. godine do 11 časova, pošto taj dan i u to vrijeme zasjeda IO FS RS koji je jedini mjerodavan da donese takvu odluku. Mi upravo tako i postupamo, te 09. 07. 2018. na protokol FS RS u 08, 12 časova predajemo naš Zahtjev. Sjednica IO FS RS taj dan nije ni održana, već je pomjerena za 11. 07. 2018. u 11 h, da bi nama bilo javljeno isti dan po predaji tj. 09. 07. 2018.  i to već u 9 časova da je naš Zahtjev odbijen! Dokaz akt broj 137/18 od 09. 07. 2018. godine i to potpisan od strane   v. d.  Generalnog sekretara Gorana Čejića. Upravo suprotno vašem navodu kako je to naš Zahtjev odbio IO FS RS, što je još jedna izrečena neistina od strane vas iz PFS Gradiška, a dokaz da je pojedinac ispred organa kako u PFS Gradiška tako i u FS RS.
Takođe u tom dopisu od Gorana Čejića se navodi da ste vi vašim aktom broj 131/18 obavjestili FS RS da su se sva tri kluba sa područja saveza, pa tako i naš izjasnili da ne žele u viši rang takmičenja. Taj dokument gospodo moraćete debelo potkrijepiti dokazima-činjenicama, pošto je očito da ste obmanuli i FS RS, kao i sve ostale, a nama i našem klubu nanijeli nesagledive posljedice. Vaše pozivanje na Statut FSRS kojega ste upravo vi prekršili i to u slučaju dva kluba iz Teslića, Minerala i Čečave, kojem je upravo iz FSRS dozvoljeno da mimo stava i odluke nadležnog PFS Banja Luka, pređu u PFS Doboj, i to je onda moglo. E, ko to jednom prekrši Zakon, Statut ili bilo kakav Pravilnik, on se mora mjenjati ili ga ni drugi neće poštovati. Takođe je netačan navod nepotpisane osobe iz PFS Gradiška da smo mi promjenili registracioni savez, ne gospodo mi to nismo uradili, mi ostajemo član OFS Srbac i tu registrujemo igrače, a u PFS Banja Luka smo prijavljeni i primljeni samo u takmičenje. Računajuci da će pojedinci koji su sve ovo i zakuvali već jednom otići iz PFS Gradiška i mi ćemo se veoma rado vratiti u takmičenje u organizaciji toga saveza. Gospodo iz PFS Gradiška, dužni ste javnosti, a posebno gradiškoj sportskoj javnosti objasniti zbog čega ste prepustili, da izbjegnemo pravu riječ, mjesto člana u Regijonalnoj ligi grupa Zapad, i to upravo klubu sa područja PFS Banja Luka, kojega sada zdušno napadate. Kažite da se zna koliko je PFS Gradiska time izgubio, gledajući na sudije, delegate, kontrolore,….. Recite kako to da se hvalite tako uspješnim radom saveza, a danas samo jedan klub sa područja PFS Gradiška igra u regionalnoj ligi, a nekada ih je bilo 6-7.  Recite kako se na području našeg saveza u poslednjih par godina ugasilo desetine klubova, pa evo primjera i od prije par dana kada je upitno čak tri kluba da li će nastaviti takmičenja. I umjesto da na tome poradite, da se klubovi održe, vi se trudite da ugasite još dva kluba, tj. Mladost i Borac Šibovska. Mi za razliku od PFS Gradiška za sve ove naše navode imamo dokumentaciju, a koju smo predali uvaženom banjalučkom advokatu i svoju pravdu i istinu dokazaćemo na relevantnom mjestu. Tome nepotpisanom pojedincu kao i široj javnosti mislim da nije potrebno da se i zbog tako sporedne stvari desi neki novi fudbalski Trg u Banjaluci. Vjerujte da bi bio i te kako posjećen , a u Bajincima se fudbal igra od 1938. godine i budite ubjeđeni da će se igarati i dalje i pored vaših prijetnji kako će te nas izbrisati sa sportske mape.
FK Mladost BAJINCI