Karanovac je lider drugoigaškog Zapada, ali preko nekih stvari doživljenih na Ozrenu, nisu mogli preći. I pored pobjede i tri osvojena boda (3:5), tim iz Banjaluke izdao je saopštenje, u kojem upozorava nadležene organe, da u Petrovu još uvijek je sila ispred fudbala. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Kako smo se javnosti obratili poslije 7. kola kada smo izgubili od Vranjaka, jer smo imali niz primjedbi na katastrofalno suđenje, mnogi su nas optuživali, ali kao dokaz da smo bili u pravu dokazano je u sudijskoj organizaciji gdje su nadležni organi ustanovili povrede pravila fudbalske igre od strane sudije. Mnogi su tada rekli – izgubili pa se ljute. Sada imamo potrebu da se obratimo poslije utakmice u Petrovu gdje smo pobjedili domaćina više nego zasluženo i sada bi trebali da ćutimo. E pa nećemo!!!

Ono što se dešavalo na Ozrenu, apsolutno nema veze sa fudbalom. Dokle više da strahujemo za našu djecu i da putujemo u Petrovo uz već famoznu rečenicu “A joj idemo Ozrenu”.

Gospodo, ako niste znali rat je odavno stao! Naša pobjeda ja ta što nismo imali teže povrijeđenih igrača već samo golmana koje je zadobio udarac šakom u rebra, te je igru morao napustiti na poluvremenu. Fudbal je muška igra, ali ne na onaj način na koji ste vi pokušali da igrate. Ćutali smo, igrali fudbal koliko smo mogli a vama na čast vrijeđanje naših igrača i psovanje majki, grubi startovi… Smatramo da je glavni sudija (Bojan Džepina, Prijedor) bio izuzetno loš i prosto se ne možemo oteti utisku da smo u takvoj utakmici mi dobili dva žuta kartona, a domaćin samo jedan. J…li su nam majku ne znamo ni mi koliko puta, kapitena ekipe su nam stjerali uz ogradu sa namjerom da ga hvataju za vrat samo zato što nije vidio da leži igrač na terenu. Pred sami kraj utakmice, jedan domaći igrač vjerovatno izrevoltiran zato što je naš Milošević dao 4 gola istom kaže “izađi sam da te ne bi udario”.  Naravno, Milošević nije izašao, ali samo dok ga ovaj zaista nije udario, pa je ipak morao izaći. Pojedini domaći igrači psovali su majku našoj klupi za rezervne igrače. Sve navedeno je izgledalo jako tužno i ružno. Nadležnim organima poručujemo da se malo bolje pozabave oko samog delegiranja sudija, jer Džepina nije dorastao da se nosi sa onakvom utakmicom. Smatramo da ovakve utakmice treba svoditi na minimum, kako bi fudbal napredovao. Kako ne bi ispalo da samo mi kritikujemo, slobodno i vi nas argumentovano kritikujte kako bi i mi bili bolji, ali za onakve stvari uvijek ćemo se oglasiti, pobjedili ili izgubili, jer nećemo dozvoliti da neko ruši naš rad, trud, energiju i zalaganje. Onakav fudbal gubi. Zahvaljujemo se “domaćinu” koji nas je korektno primio, te fizioterapeutu domaće ekipe koji nam puno pomogao.

FK Karanovac