Pored fudbalskih kazni, kakve još nisu viđene na ovim prostorima za klubove najnižeg ranga takmičenja, U Borcu iz Šibovske, kao i Mladosti iz Bajinaca i dalje plamti duh slobode, da igraju fudbal. Bez obzira na sve, u Šibovskoj ističu da ih dikatutura nekoliko ljudi neće odvojiti od stadiona koji su sami gradili.
Na našu adresu stiglo je pismo iz FK Borac Šibovska upućeno lično na predsjednika FSRS Milu Kovačevića.
Poštovani predsjedniče,
obraćavamo Vam se po prvi i jedni put nakon svega što je zadesilo naš klub. Imamo saznanja da ste poručili da ćete ugasiti FK Borac i lično zaključati kapije na stadionu! Na vašu žalost, klub nećete ugasiti, jer ga vi niste ni osnovali, niti ćete zaključati kapije, jer vi i ne znate gdje je naš stadion, niti ste ga gradili, niti imate pravo da ga zaključate. Ugasili ste svojom politikom mnoge klubove, ali naš nećete! 
Duži niz godina mi smo trn u oku PFS Gradiška, koji nas je često bez ikakvog razloga kažnjavao i oduzimao bodove, a sve je kulminiralo pričom da se velika većina klubova iz vašeg područja žali na nas, jer mi im stvaramo troškove, zato što smo najudaljenije gostovanje! Njima je teško doći jednom godišnje u Šibovsku, a nama nije teško svako kolo ići kod njih!  Jedva ste dočekali pravi trenutak da nas se riješite, tako što ste nagradili FK 13 Skojevki činjenicom da mogu bez ikakve kazne ostati u Područnoj ligi, dok ste naš klub kao 12-oplasirani gurnuli u niži rang, iako bez ikakvog osnova, jer smo opstanak izborili na zelenom terenu. Vidjeli smo da nismo poželjni u vašoj sredini i obratili smo se PFS Banjaluka da nas primi pod svoje okrilje, jer smo i njima kao i vama stavili do znanja da klub više ne želi igrti u PFS Gradiška. Shvatajući naše probleme, oni su nakon svog Izvršnog odbora primili nas u sistem takmičenja i tako nam pomogli da prebrodimo neugodnu situaciju i po cijenu da ne igramo niti u jednom  takmičenju.
Kaznili ste Draška Ilića ni kriva ni dužna, jer je i Vama pomogao da se ne ugase još dva kluba. Iliću veliko hvala za sve što je učinio za Šibovsku, i kada prođu ova ružna vremena, njegovo ime uvijek će imati pozitivnu konotaciju u našoj sredini. Za Vas, poštovani predsjedniče nismo sigurni, ali nas to puno i ne brine, jer tako razmišlja veliki broj sredina, pa nam samo daje snagu da istrajemo na svom putu. Još jednom hvala Drašku Iliću što nam je pomogao da klub i danas živi. 
Vama sve ovo neka služi na čast, pitamo se imate li vi djecu, raduju li se, vole li igrati fudbal? Vjerovatno vole, ali zašto onda ne pustite i našu djecu da igraju fudbal, da se raduju pobjedama i tuguju u porazima. Nema sile kojom nas možete natjerati da Vam se vratimo. Možete pisati i mijenjati Statut i Pravilnik svaki dan sa svojim saradnicima, ali mi svoj put znamo. Kada čovjek i žena ne mogu više živjeti zajedno, ne čekaju šest mjeseci da se raziđu, već svako nastavi svojim putem. Pustite i nas da idemo svojim putem, i da je što dalji od vašeg….Onaj gore vidi sve sve što vam se događa u životu, kako ste radili tako vam se i vraća, a Vi najbolje znate gdje ste se ogriješili.  Još jednom Vas molimo da nas pustite samo da igramo fudbal i da se radujemo na našoj livadi u Šibovskoj.
Ovakvo pismo sličnog sadržaja pored vas, otići će i na adresu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Skupštine Republike Srpske, NFSBiH, UEFA, te ombusmena za ljudska prava u BiH.
Predsjednik FK Borac Šibovska
Duško Jovanić