Dosadašnji trener juniorskog tima Željko Vranješ  zvanično je predstavljen javnosti kao novi šef stručnog štaba FK Borac!

Vranješu će ovo biti drugi mandat na klupi “crveno-plavih”, s obzirom da je na istu sjeo u oktobru 2015. godine umjesto Petra Kurćubića i kao prvi trener ekipu predvodio na pet utakmica do kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH, nakon čega je mjesto morao da ustupi Aleksandru Janjiću, koji se na klupi Borca zadržao samo dvije utakmice.

U sezoni na izmaku, Vranješ je sa juniorskim timom Borca superiorno osvojio Omladinsku ligu BiH Zapad, a sa šampionom BiH iz 2011. godine načelno je dogovorio saradnju na godinu plus godinu. Inače, na trenersku klupu Borca sješće tek po okončanju Prve lige Republike Srpske, a ekipu će na posljednje dvije utakmice voditi Marko Tešić, koji je sjedio na klupi u prošlom kolu, kada je Borac savladalo Drinu u Zvorniku (0:3).

Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju, ali i igračima koji su u prvoligaškoj sezoni ucrtali određene smjernice za budućnost. Sada nam predstoji nastavak tog puta u Premijer ligi BiH, u kojoj sigurno možemo da igramo zapaženu ulogu što je pokazala i utakmica Kupa Grada protiv Krupe, ali su nam potrebna određena pojačanja u punom smislu te riječi. Upoznat sam sa igračim kadrom, dobar dio fudbalera sam trenirao u mlađim kategorijama, te u BSK-u i trnskoj Slogi, tako da sa te strane nemam nikakvih problema. Mogu samo da obećam da ćemo vrijedno raditi i trenirati i truditi se da ostvarimo što bolji rezultat – rekao je Vranješ.

Čelnici Borca juče su dogovorili nastavak saradnje sa najboljim strijelcem kluba u tekućoj sezoni Ivanom Delićem, te angažovali štopera Nemanju Janičića, rođenog Banjalučanina koji je prošao omladinsku školu Borca, a kasnije tokom karijere nastupao za Mogren, Napredak iz Kruševca, Bežaniju, Lokomotivu iz Taškenta i čačanski Borac.
Dogovorena je nova, trogodišnja saradnja sa Predragom Zekanovićem te Ilijom i Vladanom Danilovićem, pa su oni za Borac ugovorom vezani do 2020. godine. U slučaju transfera u neki drugi klub prije isteka tog perioda, sav prihod će ići Fudbalskom klubu Borac, bez učešća nekoga trećeg – istakao je danas član Upravnog odbora Vico Zeljković.
Pripreme FK Borac za nastup u Premijer ligi BiH startovaće već 15. juna, a već od nedjelje, dan poslije utakmice sa Tekstilcem (subota), jedan dio fudbalera otići će na odmor. Takođe, posljednju utakmicu u sezoni Borac će odigrati 7. a ne 10. juna kako je prvobitno planirano; rival je ekipa Rudar Prijedora, a utakmica će se, umjesto u gradu na Sani kako je predviđeno, zbog radova na stadionu u Prijedoru odigrati na Gradskom stadionu u Banjaluci i početi u 19 časova.
Planirano je da ekipa, nakon 10 dana od početka priprema, 25. juna otputuje na Zlatibor i da tamo ostane do 9. jula, a preostale dvije sedmice do starta lige biće iskorištene za treniranje u Banjaluci.