Video nedvosmisleno potvrđuje da je  ”Večeranjak” prepoznao da je fenomen vladavine trećerazrednosti u BH fudbalu doveden do savršenstva. U tesktu su birane riječi koje nekažnjeni prestupnici u sudijskoj i fudbalskoj BH organizaciji ne razumiju.  Na snimscima sa utakmice iz Gabele  GOŠK – Široki se vidi jasno da  predsjednik BH sudijske  organizacije, član ili predsjednik Komiteta za sudije i suđenje BiH, kontrolor suđenja i na ovoj utakmici kontraverzni Salem Prolić iz Sarajeva nije, kao što ponekad zna, usnio zimski san. Sasvim opravdano, za najskandaloznije suđenje ikada viđeno i na Premijer ligi BiH, dodijelio je negativnu ocjenu 7.4 banjalučkom sudiji Draganu Petroviću. Dva fudbalera su se u mimohodu ”češala” ramenima, očigledno je fudbaler domaćeg GOŠKA neuspješno odglumio da je oboren, istina, vidi se da je gostujući zadržao ruku ”palom” domaćinu, preko ruke. Na sve pripremljen sudija Petrović je potegao za crvenim kartonom i iz igre isključio fudbalera gostujućeg Širokog. Delegat utakmice je obaranje domaćeg fudbalera opisao kao namjerno udaranje laktom i rukom što snimak demantuje. Ruke obojice su bile jedna uz drugu, udarca laktom niti je bilo niti je moglo biti. Petrović je u izvršenju preuzetih obaveza zaustavljanja nadmoćnih gostiju, otišao predaleko, za njih nije dosudio dva čista kaznena udarca. Bodovi su ostali u Gabeli, Petrović – Široki 2:1. Na video snimku se jasno vidi da su domaći fudbaleri dva puta u svom kaznenom prostoru zaustavili rukom loptu oštro i precizno upućena ka njihovoj mreži. U oba slučaja loptu su rukom savršeno smirili i ”prilagodili svojoj nozi.” Pištaljka sudije Dragana Petrovića oba puta nijema. Petrović je sa tri očigledno namjerne greške direktno utjecao na konačana rezultat utakmice. Praktično je sam pobijedio Široki.

Okončanjem utakmice na scenu stupa sudijska mafijaška hobotnica koju čine ”svi” baš svi, od kontrolora suđenja do neprikosnovenog i kontraverznog predsjednika svih kontrolora suđenja  i sudija u BH Salema Prolića. Upućeni tvrde da Prolića, koji  je dvije decenije u sukobu interesa u vrhu sudijske održava bezakonje. Prijeratni sarajevski tesar je i na utakmici na kojoj je oštećen Široki za tri boda bio u sukobu interesa. Kontrolor suđenja sporne utakmice 4. kola Premijer BH Telekom lige, je po službenoj dužnosti predsjednika sudijskog Komiteta prisustvovao sjednici Komisije za sudije i suđenje na kojoj je raspravljano o ocjeni koju je on dao sudiji utakmice Draganu Petroviću. Naravno da je rasprava o ocjeni i podizanje ocjene 7.4, kojom je Prolić,  potpuno objektivno i ispravno ocijenio Petrovića, farsa, istinska mafijaška farsa jer će uz prisustvo i na prijedlog Prolića biti podignuta a Prolić nagraćen. Viđene su i konstatovanse tri grube greške sudije Petrovića u što se možete uvjeriti na posuđenom video snimku, dva nedosuđena kaznena udarca za goste i neopravdano isključenje gostujućeg fudbalera.

Do korigovanja ocjena koje je do ispravne Petroviću davao Prolić niko se nije usudio ni glasno našaliti a kamoli posumnjati u ispravnost lika i djela alfe i omege BH suđenja, neprikosnovenog Salema Prolića. Predsjednik svih BH sudija, član Komiteta za sudije i suđenje BiH, kontrolor, alfa i omega BH suđenja Salem Prolić je prema propisima potopljen, otišao je ”pod led” najmanje četiri kola, kao i drugi, ali….. Vidi čuda eto Salema već u 5. u Krupi, proždrljivac  ne treba nikoga pokriti,  sudiji Zoranu Grbiću je domaćin oprostio grijeh u prethodnom domaćinstvu. Salem Prolić je dvostruko nagrađen jer sa mnogi klubovi pa i Krupa znaju sklonosti pripadnika ”jagnjećih brigada” rijetko nestane HIP-a, (čitaj hrane i pića), a ni novac nije upitanju, naloge ako ništa drugo redovno plaćaju. Marljiv je bio Salem i u stjecanju zvanja, tako da je sudijska obogaćena, od prijeratnog tesara  dogurao je do akademski obrazovanog tipa, navodno sa zvanjem doktora nauka, a ne ljuti se ni kada mu se kaže da ponekad od obaveza nije znao ni naziv ispita na koji se uputio.

Eto da nije Salema i njemu sličnih zadugo nebi u EU, a zahvaljujući njemu i sličnima među BH sudijama mi smo već tamo. Preko ”Večernjaka” naši saradnici kažu da ga evropljani rado kupuju, a i naši na kioscima prilikom boravka u EU.

Pogledajte video, ne treba biti ni sudija ni kontrolor suđenja, ni akademski obrazovan, situacija je jasna tesrima i glodačima, ali časnim i moralnim, pogledajte i uvjerite se sami…