Utakmica u Vranjaku između istoimenog domaćina i trnske Sloge u okviru 12. kola na drugoligaškom Zapadu nije odigrana, jer gosti nisu doputovali. Razlog kvar autobusa, kako je javljeno u 13.35 časova službenim licima, manje od sat vremena od početka utakmice.
Niko nije postavio pitanje, gdje se taj fantomski autobus pokvario, i da li treba bilo kava pomoć. U najmnjau ruku čudno je da 55 minuta prije početka utakmice, gosti još uvijek nisu na stadionu, pa i ako se već pokvario autobus, trebao bi da bude u neposrednoj blizini Vranjaka.
U vrijeme početka utakmice na terenu su bili samo domaći igrači i sudijska trojka,sto je konstatovao i delegat susreta te je isto unio u zapisnik utakmice putem Comet sistema.

Ovo je već drugi ovakav slučaj da ekipe ne opravdavaju svoj dolazak. U 2. kolu ali bez autobusa Ozren nije otputovao u Novi Grad.

Podsjećamo da dvije utakmice neodigrane bez razloga, automatski povlače eliminaciju iz lige. Za sada Sloga i Ozren imaju po žuti karton, nadajući se da neće doći u “cajton”…..