Prvoligaš iz Istočne Ilidže, fudbalski klub Famos, dobio je novog šefa stručnog štaba, Darka Vojvodića, jedinog trenera koji je osvojio Prvu ligu Republike Srpske i Federacije BiH. Vojvodić je na ovoj poziciji zamijenio Vladimira Drinjaka. Cilj koji je Famos postavio je plasman među pet najboljih.

Nekadašnji trener Slavije, Slobode, Borca i mnogih drugih, Darko Vojvodić, smatra da je Famos dobro odigrao prvu sezonu kao prvoligaš, ali da je za narednu potrebno dovesti pojačanja.

-Nadam se da će i sa Famosom biti jedna jako uspješna, jako kvalitetna sezona. Tu mislim i na omladinske kategorije koje zaista moraju napraviti iskorak zajedno sa prvom ekipom. Pred nama je jedan veliki posao. Odgovorno vam tvrdim da će Famos ići uzlaznom putanjom – poručio je Vojvodić.

Cilj Famosa je plasman u prvih pet u šampionatu.

-Darka kao trenera, čovjeka, prijatelja, poznajem godinama, iz istog kluba potičemo, za isti klub smo igrali i iz istog smo mjesta. Mislim da ćemo sa njim biti ne zadovoljni, nego prezadovoljni, a nadam se i on sa nama – naglašava Risto Trivun, član Upravnog odbora Famosa.

U fudbalskom klubu Famos u toku je proširenje sportskog kompleksa, izgradnja pomoćnog stadiona koji bi do kraja ove sezone trebalo da bude završen.

-Famos će za godinu dana, počev od današnjeg dana sigurno imati sve potrebne infrastrukturne uslove, savremene, koji su neophodni, prije svega za funkcionisanje prve ekipe, a naravno i omladinske škole, koja za Famos predstavlja nešto što će tek biti predmet ulaganja, kako lokalne zajednice, tako i svih sportskih radnika – naglasio je Marinko Božović, predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Famos.

U stručnom štabu sa Vojvodićem bi trebao da bude i Zoran Kokot.