Dani odluke su pred nama!

Fudbalski klub Krupa je obezbijedio prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske i sad se čeka odluka u vezi sa nastupom u Premijer ligi BiH. Ekipa treba da se pojača i dobije licencu za takmičenje, a u slučaju da se to ne desi, ove sezone je jasno da bi se igrao baraž. Direktor Miroslav Balaban predao je Komisiji za licenciranje FSBiH sve potrebne papire, čeka se odluka, ono što znamo jeste da u dokumentima je sve dovedeno gotovo do savršenstva, izuzev jedne stavke, a to su reflektori, koje objekat u Krupi na Vrbasu još uvijek nema. Istina, izlivena su četiri mjesta na kojima treba da se ugrade stubovi, tako da i u tom segmentu Krupa je bolja od mnogih ekipa.

Treba podsjetiti da je prošle sezone Krupa odustala od takmičenja pa je zbog toga donesen pravilnik u kojem se navodi na koji način će biti popunjen elitni rang.

-U slučaju neispunjenja licence za popunu mjesta u Premijer ligi BiH, baraž (Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske određuje format posebnom odlukom) igraju prva sljedeća ekipa na tabeli Prve lige koja ispunjava uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova Premijer lige NS BiH i ekipa iz Republike Srpske ukoliko ispada iz Premijer lige BiH, a nalazi se na pretposljednjem mjestu na tabeli – stoji u propozicijama.

To znači da bi baraž za plasman bio igran u slučaju da Krupa odustane od Premijer lige BiH, a da na 11. poziciji u elitnom rangu završe Leotar ili Sloga.

Tada bi Leotar ili Sloga igrali protiv drugoplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske, što je trenutno Zvijezda 09, uz uslov da oni dobiju licencu. Gledajući rasplet, veoma smo blizu baraž meča između Leotara i Zvijezde 09, naravno pod uslovom da Krupa nedobije licencu. Ipak, svi se nadaju da do tog scenarija neće doći…..

A, ako Krupa izvisi zbog reflektora, treba podsjetiti da ih nemaju niti Zvijezda 09, dobojska Sloga, Leotar, Sloboda Novi Grad…..