Na slici je naslovna strana časopisa ,,Novi voks” (br.3) iz OKTOBRA 1991., koji je izlazio u Sarajevu. Crtež na naslovnici predstavlja naoružanog muslimanskog vojnika ispod koga se nalaze odsečene glave srpskih rukovodilaca Karadžića, Koljevića, Miloševića i Šešelja, uz natpis ,,Spremna Handžar divizija” i ,,IV rajh dolazi”.
Na stranici 40, u rubrici ,,Dokumenti”, objavljen je članak pod naslovom ,,Šta sa Srbima u muslimanskoj Republici Bosni i Hercegovini”, u kome se po tačkama, između ostalog, navodi:
1. Svaki pojedinac Srbin mora biti svijestan odgovornosti cjelokupnog naroda za njegove nekontrolisane postupke. Kazna za učinjena zlođela biće kolektivna – za jednu srušenu muslimansku kuću biće srušeno deset srpskih, za jednog mrtvog muslimana biće likvidirano 100 Srba. Za jednog ranjenog muslimana ovisno o težini rane 10 do 50 Srba.
2. Svi Srbi rade radno vrijeme od 12 sati na dan, plate su im srazmerne lojalnosti svih zaposlenih i u pravilu su za 30% niže od plata muslimana na istom radnom mestu.

9. Dobar Srbin je živ i poslušan Srbin ili mrtav neposlušan Srbin…”

Iz prethodnog se vidi da su u časopisu zastupani najekstremniji muslimanski stavovi i otvoreno propagiran genocid prema srpskom narodu bar pet meseci pre izvršenog referenduma o nezavisnosti. A oni i danas tvrde kako su Srbi započeli rat…