Dragan Petrović, banjalučki arbitar sa FIFA znakom pod suspenzijom očigledno je zalutao u fudbal!

Kako drugačije tumačiti njegovo kriminalno suđenje na meču Sarajevo – Radnik (3:1) na kojem nije dosudio čak tri kaznena udarca za goste iz Bijeljine!

Istina u “oku sokolovom” na BHT ekspert za suđenje Boro Elčić, kojeg mi često prozivamo, pokazao je samo dvije situacije, i obje prokomentarisao: kazneni udarci za Radnik! 

Mi vam donosimo sve tri situacije, i procjenite sami koliko je Petrović daleko od ozbiljnog sudije, jer tokom cijele sezone napravio je niz kardinalnih grešaka, kaznenih udaraca dosuđenih, a još više nedosuđenih, na taj način krojeći direktno i vrh, ali i dno tabele.

Na sve to, u Komitetu za sudije i suđenje  FSBiH, prema informacijama koje  imamo Draganu Petroviću su namjenili ulogu glavnog sudije u meču finala Kupa BiH na “Grbavici” gde će se sastati Željezničar i Krupa. Revanš je rezervisan za Irfana Peljtu. I tu dolazimo do apsurda, jer će finalne utakmice i to obje voditi arbitri koji dolaze iz gradova odakle dolaze finalisti Kupa BiH?!

Da li ćemo gledati još jednu lakrdiju u režiji ljudi u crnom, vidjećemo već u srijedu, ali ako ima pravde, Petrović bi nakon ovakvih grešaka trebao u debelu hladovinu, jer pištaljka očigledno nije za njega…..