To valjda može samo u fudbalu Republike Srpske! Šampion odustaje od višeg ranga takmičenja, a zato ne snosi nikakve sankcije. U pitanju je Napredak iz Donjeg Šepka, prvak Druge lige Grupa Istok, koji po treći put kao šampion odustaje od višeg ranga takmičenja!

O ovome se šuškalo već danima, jer Napredak nema nikakve omladinske kategorije, pa mu je kao uslov postavljeno da ih formira ako želi u elitu Srpske, iako je nejasno da su mogli igrati i Drugu ligu bez omladinskih kategorija. Uz sve to, stadion u Šepku ne ispunjava niti minimum uslova za organizaciju utakmica Prve lige RS, Uprava Napretka tražila je saglanost Drine iz Zvornika da igraju na njihovom terenu, ali je nisu dobili, jer teren u Zvorniku zbog blizine Drine predstavlja veliki problem I za jednu ekipu, a pogotovo dvije takmičarske.

Nakon toga šepčani su definitvno odustali, a novi prvoligaš je Jedinstvo iz Brčkog, koje je u međusobnom duelu na “Policama” protiv Leotara obezbjedilo drugu poziciju. Iako ni u Brčkom ne cvjetaju ruže, jer fudbaleri su u štrajku, ali sigurno da ovakav poklon neće ispustiti, a možda on ubrza i radove na Gradskom stadionu, poznatijem, kao “Skadar na Savi”.

19021690_1535575079818117_726311274_n

Kako će na sve ovo reagovati FSRS teško je procjeniti, ali ovo je sigurno još jedan udar u “moru” sličnih koji su se desili samo u poslednjih sedam dana. Katastrofalna organizacija pretpionirske završnice RS, za dlaku izbjegnuta smrt pionira u Etno Selu Stanišić (skandalozno da se ispred FSRS niko nije oglasio povodom tog slučaja), brojni napadi na službena lica u svim takmičenjima, neregularnosti, prekidi utakmica zbog malog broja igrača,….Fudbalska muka Republike Srpske, samo da dođe kraj, jer bolje da se lopta i neokreće….