Poslednja sjednica Izvršnog odbora FSRS protekla je veoma burno!

Bilo je svega i svačega, potezale su se krupne riječi, a očigledno da ima sve više onih koji se ne slažu sa politikom Mile Kovačevića.

Jedan od onih kritičara koji je iznio nekoliko prijedloga jeste i Dragan Banjac, sudijska “alfa i omega” Srpske, ali i BiH prostora.

-Predlažem da na mjesto generalnog sekretara pod hitno vratimo Rodoljuba Petkovića! Treba vidjeti u Ministarstvu rada šta i kako, ali očigledno da nam u organizaciji nedostaje takav čovjek. Mogu oni pričati šta hoće, ali bez Petka ovaj savez je upola slabiji. Goran Ćejić je radan i odgovoran momak, ali očigledno nedorastao poslovima koje zahtjeva ova organizacija. Nami vami i nije tako lako, vidiš da nas ovi sa „pravde“ polupaše gdje stignu, a informacije cure iz ove kancelarije, ali  i sa terena. Dok je Petko bio tu nije curilo – poručio je Dragan Banjac.

Sa ovom konstatacijom nije se složio Milorad O. Lale, koji je imao drugačije viđenje:

-Ima li Banjaluka nekoga mlađeg od 65 godina? Petkoviću je koliko znam 66, pa najbolje da uzmete metuzaleme iz GFS Banjaluka Vujića i Radojičića, koji zajedno imaju 150 godina. Treba štititi naše ljude, ali treba imati obzira prema mlađima. Meni prebacuju da sam zaposlio ćerku u FSBiH. Jesam, ali ona je tek na pragu 30-ih – poručio je Lale.

Mile Kovačević je saslušao sve prijedloge, i razborito odgovorio:

-Gospodo, razmotrićemo svaki prijedlog. Znate da imamo većinu na Skupštini, koja je 12. aprila, i ako treba biće zatvorena za javnost, proguraćemo i Petkovića ponovo za genseka. I ja se slažem da nam je potreban, ali morali bi ponekad gledati Statut i Pravilnik, jer koliko imam informacije na lošem smo glasu u UEFA, samo čekaju našu novu grešku – jasan je bio Mile Kovačević.

Na sve se nadovezao i “dobro obavješteni” član Izvornog odbora FSRS Predrag Zgonjanin, inače bivši predsjednik FK Željezničar Sport Team i bivši predsjednik Bokserskog kluba Slavija. Vlast, a nigdje u fudbalskom sportu nije….

-A, ko je taj Petković? 

Kada smo saopštili ovu vijest Rodoljubu Petkoviću, bio je oduševljen, ali i oprezan.

-Znao sam ja da će to bez mene ići teško! Nudio sam im svoju pomoć, ali samo 10-ak dana po penzionisanju, oduzeli su mi i čip karticu da mogu ući u zgradu FSRS. To im nije trebalo, ja sam gradio ovaj savez, i u njega sam uložio sebe. Vjerujem da mogu još pomoći, na bilo koji način. Kako god bilo shvatili su, da sam ih učio svemu što danas i bez mene rade, ali pitanje do kada  – jasan je Petković.

Kako smo nezvanično saznali, veliki uticaj, odnosno lobiranje za Petkovića izvršila je Milosava Jakovljević, čiju riječ Mile Kovačević uvažava, sa kojom su ”prisni” odnosi posljedica druženja dvoje dugogodišnjih sportskih radnika, a uvažavanja koja pripadaju rjetkim pojedincima ovjekovječile su kamere na ulazu u Kristalnu salu.

Razgovaralo se na posljednjoj sjednici Izvršnog, i o reprezentaciji FSRS, odnosno boravku kadetske selekcije RS  u Bugarskoj. Eminentni fudbalski radnici su zaključili da su domaćini na krajnje „primitivan“ način našu reprezentaciju nazvali selekcijom Banjaluke iz BiH, a ni mediji nisu niti jednom riječju spomenuli RS.

-Uputili smo protesnu notu FS Bugarska. Sad smo se odazvali pozivu i bili tamo, i nikada više! Sve što smo do sada radili oni su bacili pod noge. Preko naših kanala tražićemo od UEFA da na sledećoj utakmici obavezno bude i intoniranje himne. Bojim se samo hoću li ja dočekati taj susret na ovoj funkciji – više za sebe, nego za ostale poslušnike u Izvršnom odboru FSRS prokomentario je situaciju Mile Kovačević.

Burno, nema šta, a još više bure očekuje nas uskoro. SIPA već pipa, Pravdu rijetko vara predosjećaj, bio 1. april, ili ne……