Ekipa “Vujinović komerc” Zabrđe trijumfovala je na jubilarnom desetom izdanju futsal turnira na Novom Naselju savladavši u finalu na „Kvimpeks areni“ sastav „Auto servis Sloga“ rezultatom 4:1.

Prethodno su u polufinalu nadvisili Šipražane rezultatom 5:1, dok su futsaleri ekipe „Auto servis Sloga“ u vrlo uzbudljivoj utakmici pobijedili favorizovani satav „Auto servis DŽomba“ sa 3:2.

Treće mjesto je osvojila ekipa „Šiprage“, najprijatnije iznenađenje turnira.

Za najboljeg golaman turnira proglašen je Milen Kutić iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac sa sedam golova je Milko Babić (Auto servis Sloga), dok je epitet najboljeg igrača turnira ponio član prvoplasiranog sastava Želimir Đukarić.

– Ponosan sam na saigrače jer smo u vrlo jakoj konkurenciji osvojili prvo mjesto na turniru koji ima desetogodišnju tradiciju i koji je iz godine u godinu sve kvalitetniji. Pohvalio bih napore organizatora, jer su trudom i zalaganjem, uz vrhunsku posjetu, prevazišli organizaciju mnogih turnira u okruženju – naglasio je Đukarić.

Diplome, medalje i novčane nagrade najupsješnijim pojedincima uručili su direktor KP „Bobas“ Slobodan Jurić, vlasnik auto servisa „Eurostandard“ Slaven Vučanović i vlasnik auto servisa „DŽomba“ Đorđe DŽombić.

Pehare, diplome, medalje i novčane nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, zamjenik načelnika Mladen Trivunović i organizator turnira Milorad Savanović Krule.

Savanović je uručio i nagradu najperspektivnijem igraču turnira na Novom Naselju, koja nosi naziv po tragično preminulom sportskom radniku Dejanu Kršiću-Krši, a ona je pripala Branku Đuriću.

Pored vrhunskih utakmica publika je se mogla osvježiti uz besplatnu konzumaciju pića, priređen je sjajan vatromet, a uručeno je deset vrijednih nagrada.

Ona najvrednija, LCD televizor dar generalnog sponzora „Kvimpeks“ d.o.o., pripala je Nikolini Veleušić.

Turnir koji ima desetogodišnju tradiciju ove godine je okupio 34 ekipe, a samim tim je i povećan nagradni fond u odnosu na prethodna izdanja.

– Zahvalnost dugujem brojnim sponzorima i ljudima koji su prepoznali značaj ovog turnira za lokalnu zajednicu i naše naselje, jer bez njihove pomoći i podrške teško bi mogli organizovati jedan od najposjećenijih turnira – zaključio je Savanović, „alfa i omega“ turnira.

U zabavnom dijelu programa nastupili su lokalni muzičari braća Žderić i talentovana Sofija Jurić.

Uspješan organizator turnira je bila Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“, generalni sponzor je „Kvimpeks“ d.o.o., zlatni sponzori su Komunalno preduzeće „Bobas“, hotel „Hajdučke vode“, Kafe kazino „Nuki“ i „Bor Petrol“.

Turnir su podržali brojni privredni subjekti i pojedinci sa područja opštine.