Fudbalski klub Gorica iz Šipova u zimskom prelaznom roku znatano je ojačao igrački kadar. Jedno od pojačanja je i Ferid Džanan, fudbaler koji igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a može igrati na poziciji desnog beka i krilnog napadača. U Šipovo je stigao iz NK Elektrobosna iz Jajca, a igrao je i za ekipu Radnika iz Donjeg Vakufa.

-Zadovoljan sam što sam došao u redove Gorice, jer je riječe o dobrom klubu i pravoj fudbalskoj sredini. Od ekipe očekujem borbu za sami vrh tabele, jer imamo sjajan sastav. Imamo i odličan stručni štab predvođen sa Duškom Sakanom i ubjeđen sam da možemo biTI među tri prvoplasirane ekipe. Na svakom treningu dajem maksimum, a to mora dati dobre rezultate u igri. Ono što mene oduševljava, to je sjajna atmosfera u ekipi, organizacija na viskom nivou, taka da se ja i moje kolege koje su došle u Šipovo iz Jajca osjećamo kao kod kuće – kaže Džanan.

I šef stručnog štaba Gorice Duško Sakan ima samo riječe hvale za Dženana Ferida, mladog fudbalera iz Jajca.

-Džanan Ferid je dobar igrač, koji će nam u svakom pogledu pomoći, što se tiče naše ekipe. Radi se o agresivnom fudbaleru, to je ono što nam je trebalo. Malo se kasnije priključio ekipi, ali za nekih desetak, petnestak dana će nam biti od velike pomoći. Inače, sam gereralno zadovoljan sa novajlijama. Brzo su se uklopili u naš tim i nadam se da se osjećeju kao kod svoje kuće, što je i cilj Gorice da se svi igrači osjećaju lijepo u našem klubu – kaže Sakan.

Inače, Džanan Ferid igra i mali fudbal i registrovan je za Klub malog fudbala Borac Banjaluka.

Fudbaleri Gorice novi kontrolni meč igraju u subotu u 13 časova na “Lukama 2“, na stadionu sa vještačkom podlogom u Mrkonjić Gradu. Protivnik je ekipa Progresa iz Kneževa, koja je prije tri dana na pobijedila Karanovac sa 2:1, a Gorica prije sedam dana mrkonjićku Slobodu 2:0. Ljubitelji fudbala u Šipovu, Kneževu i Mrkonjić Gradu očekuju da će to biti dobra fudbalska predstava, jer oba tima imaju dobre ekipe.

Slobodan Dakić