Pozivnica Vinka Marinovića, selektora mlade reprezentacije BiH, ponovo je došla na adresu Nikole Dujakovića, sjajnog ofanzivnog veziste Krupe, što je razlog da se od domaćih navijača rastane sa još jednom doborom partijom. Pogotovo što će njegova Krupa za rivala imati trećeplasirani tim šampionata, Sarajevo.

Očekujem da protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa ove lige prikažemo dobru igru i pokažemo da nismo slučajno na samo jednoj poziciji ispod njih. Rasterećeni smo i vjerujem da ćemo, u utakmici u kojoj nećemo imati nikakav pritisak, pokazati da možemo ravnopravno da se nosimo i sa najjačim rivalima. Mislim čak i da možemo do pobjede i da smo, najviše zbog toga što igramo na svom terenu, čak i blagi favoriti u ovom susretu. Uostalom, red bi bio da ”skinemo skalp” nekome od velikih – istakao je Dujaković.

Mladi reprezentativac BiH siguran je, takođe, i da Sarajevo, i pored izuzetno kvalitetnih pojedinaca, nema čime da iznenadi u Krupi na Vrbasu.

Ne znam u kojem će sastavu Sarajevo istrčati u nedjelju, ali sam siguran da će biti slabije nego prije mjesec dana kada smo kod njih odigrali 1:1. Ipak, bez obzira na startnih 11, neće tu biti nekih nepoznanica i teško da mogu da nas iznenade nekim novim taktičkim rješenjem. Mislim da će odlučiti trenutna inspiracija i veća želja gdje smo mi, vjerujem, u prednosti – zaključio je Dujaković.