Novi skandal u režiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine!

FS BiH je izgubio jedno mjesto na sudijskoj FIFA ”A” listi. Već ranije smo upoznali javnost da su sa FIFA liste povučeni Ognjen Valjić (Banjaluka) i Edin Jakupović (Bihać), koji su godinama unazad obavljali dužnost arbitara na međunarodnoj sceni, a na njihova mjesta došli su Dragan Petrović (Banjaluka) i Admir Šehović (Sarajevo).

Nažalost, da bi se došlo do FIFA znaka potrebno je pored znanja na terenu, posjedovati još mnogo toga, između ostaloga i engleski jezik. Petrović je bez problema uz pomoć FSBiH obezbjedio sertifikat o kursu, te poznavanju engleskog jezika, ali kada se došlo do prakse, počeli su problemi….

Već tokom prvog susreta putem video linka sa mentorom u Nionu, Petrović se toliko “izblamirao” da nije znao odgovoriti niti na pozdrav!

Novi skandal dogodio se na pismenom za prijem FIFA sudije, gdje se testovi rade, takođe, na engleskom jeziku. Petrović je i tu izblamirao i sebe, ali i savez iz kojeg dolazi.

Odogovor iz Niona je mogao biti jedan jedini i mogući: Gospodo, Dragan Petrović ne može na međunarodnu listu, a zato što ste poslali ovakvog kandidata, umjesto dvojice, ostajete na jednom sudiji! 

Ko će snositi odgovornost za ovakvu blamažu u FSBiH, ostaje da se vidi, ali jasno je da glavni teg nosi Sudijska komisija FSBiH na čelu sa Ibrahimom Hasanbegovićem, Draganom Banjcem, te koordinatorom Salemom Prolićem. Hijerarhijsku odgovornost snosi i predsjednik FSBiH Elvedin Begić, te Mile Kovačević, prvi čovjek FSRS, saveza iz kojeg Petrović dolazi.

Najtragičnije od svega jeste da ova petorica nabrojanih, kad im sve sabereš i oduzmeš, ne bi mogli sastaviti 10-ak riječi engleskog jezika. I takav Petrović koji je pao na vratima Evrope za njih je vjerovatno vrsni poznavalac jezika koji se govori u svim ozbiljnijim međunarodnim institucijama.

BiH fudbal doživio je još jedan šamar, i nažalost to nije prvi, a po svemu sudeći sa ovom garniturom niti poslednji….