Fudbaleri Drine Zvornik su u prijateljskom susretu savladali tim Bratstvo iz Gračanice rezultatom 1:0. Bila je ovo druga pobjeda u nizu nakon trening utakmice protiv tima Milića i pobjede od 3:0. Zanimljivo je da tim Drine nije primio gol posljednje tri pripremne utakmice.

Zadovoljan pobjedom je i Milenko Bošnjaković, novi šef struke FK Drina Zvornik.

– Tražimo se još uvijek, upoznajem ekipu, ekipa se navikava na moje zahtjeve. Tražili smo u ove četiri utakmice stil igre koji najviše odgovara ekipi, mislim da smo ga našli. Imamo još tri sedmice da radimo na kristalizaciji ekipe i otklanjanju nedostataka. Današnja utakmica je bila protiv jednog ozbiljnog protivnika koji je dugogodišnji član Prve lige Federacije. Zadovoljan sam igrom, a posebno me raduje, zalaganje na čemu konstantno insistiram.

Fudbaleri Drine savladali tim Bratstva iz Gračanice u četvrtoj pripremnoj utakmici
Idemo dalje dan po dan, raditi i dati sve od sebe za Drinu i grad Zvornik – rekao je Bošnjaković.

Strijelac pobjedonosnog gola za Drinu bio je Novica Marković. O postignutom golu i samoj utakmici Marković je rekao:

Fudbaleri Drine savladali tim Bratstva iz Gračanice u četvrtoj pripremnoj utakmici
– Teška utakmica, igralo se kao da je prvenstvena, naša najbolja utakmica od početka priprema, slažu se kockice kako treba jer šef mnogo dobro radi sa nama od prvog dana. Iskreno se nadam da neće biti problema kada je opstanak Drine u pitanju. Što se tiče postignutog gola, to je bila timska akcija, a ja sam je na najljepši način završio. Možda je ovo i najlepsi gol u mojoj karijeri, uhvatio sam neki polu volej sa 25 metara i lopta je ušla pod same rašlje – rekao je Marković.

“Zvornički.ba”