Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić imenovao jeDraška Ilića za vršioca dužnosti novoformiranog Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Imenovanje Ilića, koji je trenutno šef kluba odbornika SNSD-a u gradskom parlamentu, uslijedilo je nakon nedavne odluke Skupštine Grada o transformaciji dosadašnjeg Centra za razvoj i unapređenje sela, koji je, od njegovog formiranja 2003. godine, vodio Milenko Šarić.

Već godinama unazad, Šarićev rad pratile su brojne afere. Osim novog naziva, Centru je, na prijedlog gradonačelnika Radojičića, oduzeta jedna od njegovih ključnih nadležnosti – izgradnja seoskih vodovoda. Tom odlukom, nadležnost za gradnju seoskih vodovodne mreže prešla je u ruke gradskog „Vodovoda“, dok su Centru ostala ovlaštenja za dodjelu poljoprivrednih podsticaja i upravljanje ekonomijom na Manjači. Obrazlažući ove promjene, Radojičić je ranije naveo da je ključni razlog transformacije Centra nezadovoljstvo dosadašnjim radom ove javne ustanove.

Zbog imenovanja Ilića, neminovne su i izmjene u odborničkom klubu SNSD-a. Tako će umjesto Ilića u Skupštinu grada, kao sljedeći na listi, ući Stanislav Palija, potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a i ortoped u Zavodu „Miroslav Zotović“.