Dan za fudbalske drame. Nakon dva meča u 1/4 finalu Kupa Republike Srpske, gdj smo gledali penale, drama se nastavila i na Gradskom stadionu u Banjaluci, u revanš meču 1/4 finala Kupa BiH!

Imao je Borac orednost iz prvog meča (0:1), vodio 1:0 do 20 minuta prije kraja, ali opet na kraju je ispao. Bilo je 1:2 za Tuzla siti poslije 90 minuta, a nakon penal serije 3:4, junak je bio Nivres Fejzić, koji je odbranio dva udarca banjalučana sa bijele tačke i izabranici Husrefa Musemića otišli su dalje…..

Krenulo je sve odlično za “crveno-plave”, u 10 minutu Moris loše reaguje, Subić krade loptu, šutira, golman je malo dohvatio, a Vušurović zakucava u praznu mrežu!

U 25. minutu Vojinović šutira sa šest metara, ali Fejzić brani i lopta odlazi u korner. U 63. minutu Jović pokušava, kao i Meleg dva minuta kasnije, ali Fejzić ponovo na visini zadatka.

I onda blic – krig gostiju iz Tuzle!

U 68. minutu Pavlović brani šut Morisa, a Mehanović odbijanac sprovodi u mrežu. Osam minuta kasnije još jedna odbijena lopta Pavlovića, a Nsue zakucava u mrežu za preokret i 1:2.

U penal lutriji za Borac su pogodili Meleg, Ćorić i Moraitis a nisu pogodili Vušurević, Vojnović. Za Tuzla siti golove su dali Mehanović, Mendeš, Džafić i Nsue, a nije pogodio Hasanović.

BORAC – TUZLA SITI 1:2 (1:0) PENALIMA 3:4

Strijelci: 1:0 Vušurević (10), 1:1 Mehanović (68), 1:2 Nsue (76). Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.500 Sudija: Luka Bilbija. Pomoćnici: Sreten Udovičić (oba iz Prijedora) i Mirza Demir (Kakanj). Delegat: Dragomir Đajić. Kontrolor: Niko Lacić (Orašje). Žuti kartoni: Begić (Borac), Tomašević, Karjašević (Tuzla siti).

Borac: Pavlović, Cucin (od 56. Ćorić), Begić, Jović (od 83. Moraitis), Mols (od 73. Bošnjak), Vojnović, Subić, Lukić (od 83. Čavić), Meleg, Milojević, Vušurović.

Tuzla siti: Fejzić, Šukilović, Gavrić (od 29. Hasanović), Krpić (od 46. Mehanović), Nsue, Tomašević, Mišić (od 69. Karjašević), Mehidić, Dofo, Moris, Mešinović (od 46. Džafić).