Fudbaleri Jedinstva iz Žeravice počeli su pripreme za nastavak takmičenja u proljećnom dijelu Druge lige Republike Srpske, grupa zapad.

Tokom zimske pauze kormilo Žeravičana preuzeo je Dražen Dragosavljević , koji je tako na klupi naslijedio Željka Vranješa. Sa igračima je održan sastanak gdje su im predočene ambicije kluba u nastavku prvenstvu, a to je plasman u gornjem dijelu tabele.

– U toku priprema odradićemo 20 treninga, odigrati 4 utakmice, a planiramo da dovedemo 3 pojačanja na deficitarnim mjestima. Prvi dio priprema odradićemo u Sportskoj dvorani “Arena Gradiška” gdje ćemo i raditi uvodnih par dana, zatim na otvoreni terenima. Najvažnije će biti da nas zdravlje posluži, povrede zaobiđu, ako tako bude, siguran sam da nas očekuje uspješan nastavak sezone. U narednim danima očekuju se potpisi ugovora sa novim igračima, a sve dok se ne potpišu ugovori nećemo pričati o novim imenima – reko je novi šef stručnog štaba Dražen Dragosavljević.

U nastavku sezone dres Jedinstva neće nositi Dejan Banjac koji je otišao u banjalučki Željezničar, kao i Vanja Vukotić koji otišao da radi u inostranstvo.

Jedino pojačanje za sada je Nemanja Pucarević koji dolazi iz Omladinca iz Brestovčine.

Fudbaleri Jedinstva odigraće četiri prijateljske utakmice sa ekipama Progres Kneževo (7. februar), Tekstilac (13. februar), Lijevče (21. februar), a “generalka” je zakazana za 28. februar protivnik je Čelinac.

G. Popović