Posljedice đavoljeg kola, koje je sa Banjcem, Marićem, Sofrenićem …. poveo Elvedin Dino Begić do juče je osjećao Borac i klubovi iz Republike Srpske, a danas trpe Željo, Sarajevo….

Uzaludno je bilo ukazivati Dini Begiću na neopohodnost preduzimanja statutarnih mjera i poništavanje izbora u FS RS. Umjesto da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u “pola Bosne”, Begić je sklopio pakt sa đavolom. Kako drugačije nazvati dogovor prema kome će se na četvrtoj poziciji naći tuzlanska Sloboda, kojoj bi tako bio omogućen izlazak na međunarodnu scenu, Radnik bi morao da “slavi” petu poziciju, a Sarajevo naravno da prigrabi Kup BiH. Krupu niko nije ni spomenuo u planovima “đavoljeg kola”, i tako se brane srpski interesi.

Pakleni plan se raspao kada je Široki osvojio Kup, Dragan Banjac, Radika Marić i kompanija se okrenula prema “Hercegovini.”

U Bijeljini je široko raširenih ruku dočekan  Zrinjski, za glavnog arbitra je određen Antonio Bandić iz Gruda siguran čuvar leđa, posmatrač na utakmici je bio niko drugi do  Dragan Banjac!

Antonio ozaren ”čuvarem leđa” nije imao potrebu čekati ”stoti minut” u 95. se ukazala prilika, pokazao je na bijelu tačku i Radnik – Zrinjski 1:2.

Službeni posmatrač ove skandal utakmice Dragan Banjac se ponio viteški, suznih  očiju, prigušenih jecaja, odvažio se i prvi uputio Ivanu Beusu čestitke na pobjedi, a vjerovatno i šampionskoj tituli. Nisu Banjčeve suze ni za kim, sjetio se da je novim dogovor sa “plemićima” možda ugrozio svoju neprikosnovenu poziciju.

Jer raspadom sistema u Sarajevu, kao kula od karata mogli bi u rupu bez dna krenuti Kovačević, Banjac, Sofrenić….