Fudbalski savez Republike Srpske pokrenuo je jedan od najvećih projekata u svojoj 30 godina dugoj istoriji, poboljšanja infrastrukture “Izgradnja osam terena sa umjetnom podlogom u Republici Srpskoj” zajedničkim učešćem sa opštinama/gradovima i pripadajućim klubovima, odnosno područnim fudbalskim savezima, koji su izabrani na osnovu pristiglih aplikacija.

U cilju početka radova na ovom projektu, u ponedjeljak, 15. avgusta 2022. godine sa početkom u 11 časova u konferencijskoj sali Poslovnog centra “Integra” (Trg Republike Srpske 8, Banjaluka, 12 sprat) biće upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima svih gradova, opština, klubova, odnosno područnih fudbalskih saveza, koji učestvuju u projektu.

U ime Fudbalskog saveza Republike Srpske ugovore će potpisati Vico Zeljković, predsjednik, a u ime aplikanata: Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša, Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča, Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje, Boško Jugović, načelnik opštine Pale i Darko Ljubojević, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka.

-Ovaj projekat je izuzetno važan za Fudbalski savez Republike Srpske, fudbalski sport u našoj republici, ali i sport uopšte, kao i za lokalne zajednice koje su putem Saveza opština i gradova Republike Srpske, odnosno njihovi klubovi, aplicirali za izgradnju terena sa umjetnom podlogom. Samo potpisivanje ugovora sa predstavnicima lokalnih zajednica, klubova i područnih saveza je svečani čin za sve nas u fudbalskoj porodici u kojoj je, na posredan i neposredan način, uključena četvrtina stanovništva Republike Srpske kroz više od 370 registrovanih klubova i ostalih organizacija – rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Fudbalski savez Republike Srpske na čin potpisivanja ugovora sa lokalnim zajednicama, klubovima i područnim savezima poziva predstavnike medija da uzmu učešće jer će nakon svečanosti biti održana i konferencija za novinare.