Fudbaler Stojan Čekić došao je iz Holandije da bi sa Srpčanima uređivao Slogin stadion!

Rukovodstvo i igrači dugoligaša iz Srpca bili su pozitivno iznenađeni lijepim gestom dvadesetšestogodišnjeg sportiste Stojana Čekića, koji je rodom iz Gornje Lepenice, a fudbalsku karijeru, nakon nekoliko klubova u Srpskoj, gradi u Holandiji.

Čekić je ovih dana stigao u Srbac sa idejom da pomogne u uređenju svlačionica i namještaja, tako da je zajedno sa ekipom iz Srpca postavljao nove stolice za rezervne igrače, farbao klupe i krečio svlačionice i druge prostorije u objektima koji se nalaze u sklopu Sloginog stadiona.

Predsjednik Sloge Branko Grahovac ističe da je Čekić mladi čovjek koji je otišao u inostranstvo, ali da svoj rodni kraj nije zaboravio, što je pokazao i realizacijom ove ideje i dodaje da im mnogo znači to što je došao u Srbac da im u svakom smislu riječi pruži podršku.

– Stojan je mogao otići negdje na godišnji odmor, ali je odlučio da slobodne dane provede s nama, radeći i uređujući prostorije našeg kluba, kako bi igrači imali što bolje uslove i ljepši ambijent. Zaista smo mu zahvalni, jer je lijep osjećaj kada vas se neko sjeti i pomogne vam, a da nije u pitanju nikakav lični interes, već ljubav prema rodnom kraju – kaže Grahovac, koji je i sam poslije inostrane karijere odlučio da se posveti klubu u kojem je napravio prve korake.


Ovo nije prvi put da Stojan Čekić pomaže srbačkom klubu. Slogi je ranije poklonio sportski bicikl, lopte, opremu za trčanje, čarape, kopačke i golmanske rukavice.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Izbor sportiste godine opštine Srbac dobio je posebno priznanje za afirmaciju Srpca u svijetu i ostvarene rezultate u fudbalu.

Na kraju možemo samo poželiti da je više Stojana u Srpskoj, svima bi nam bilo bolje….