Drugoligaš iz Novog Grada konačno je dočekao promjene. Na čelo kluba je došao Mladen Bosančić, koji nije čudotvorac, ali će biti vojnik Slobode, što bi trebalo biti dovoljno da se krene sa mrtve tačke.

Da, sa mrtve tačke, jer prošlo rukovodstvo, na čelu sa Mirkom Zgonjaninom mnogo puta u bliskoj prošlosti Slobodu je gurnulo ka ambisu, uglavnom malim stvarima, koje su kredibilitet najstarijeg kluba u BiH, sasvim sigurno srozali do minimuma.

A, tako nešto viđeno je i na poslednjoj Skupštini, koju je pozicija kada je vidjela da gubi konce, napustila, ali i za ono kratko vrijeme pokazali su koliko “vole klub”.

Naime, na samom početku Skupštine, puštena je zvanična himna FK Sloboda. Gotovo svi prisutni, a bilo ih je oko stotinjak, ustali su i mirno oslušali poznate tonove. Kažemo, gotovo svi, jer za sve, bilo je potrebno da ustane još samo jedna osoba, a to je ni manje ni više već u tom trenutku predsjednik Mirko Zgonjanin, koji je ostao sjediti, kao da je zalutao na sjednicu najvišeg tijela kluba u kojem je on bio prvi čovjek. Taj detalj se odlično vidi i na našoj fotografiji….

Možda je i ovaj “mali” potez pokazao ko je i kako rukovodio Slobodom u poslednje četiri godine.

Željne promjene su stigle, a sada zasukati rukave, i ovakvih trenutaka samo se prisjećati, da se nikada više ne ponove….